fbpx
+386 (0)68 176 373 info@dobrobit.si

Coaching in mediacija mladostnikov in odraslih po načelih sočutne/nenasilne komunikacije, iz kataloga Katis 20/21

Tematska delavnica nenasilne / povezovalne komunikacije v obsegu 32 učnih ur - 2 točki

štiridnevna izkustvena delavnica

Termin delavnice

26. maj – 7. junij 2021; v Ljubljani –  med tednom

Prijavi se - KATISPrijavi se - email
Nekateri NVC uporabljajo za doseganje sočutja do samega sebe, nekateri za ustvarjanje večje globine svojih osebnih odnosov, spet drugi pa za izgradnjo učinkovitih odnosov na delovnem mestu ali na političnem prizorišču. NVC se po vsem svetu učinkovito uporablja na vseh ravneh komunikacije in v različnih situacijah: intimni odnosi, družine, šole, organizacije in ustanove, terapija in svetovanje, diplomatska in poslovna pogajanja, v konfliktih in sporih kakršne koli narave.”       dr. Marshall Rosenberg

V kolikor vas zanima doseganje boljšega razumevanja, sodelovanja, učinkovitosti in opolnomočenja v komunikaciji, je to najverjetneje pravi dogodek za vas. Na delavnici bo poudarek na razumevanju sebe, vzpostavljanju poglobljenega stika s sabo, sočutnim odnosom do drugih in pristnim izražanjem v skladu s svojo edinstvenostjo, s svojimi potrebami in vrednotami na način, ki ohranja spoštljive, iskrene in sočutne odnose. Posebni poudarki bodo na upravljanju konfliktov v obliki mediacije in uporabi coachinga za doseganje ciljev, ko sta tudi pot in način doseganja cilja res pomembna. 

Cilji 

Udeleženci boste spoznali, raziskovali in utrjevali naslednja znanja in veščine nenasilne komunikacije:

Na delavnici boste lahko osvojili sledeča znanja in veščine:
(1) Teorija komunikacije, vloga občutkov vrednot in potreb,
(2) Osnove in trije stebri povezovalne komunikacije, empatija in iskrenost,
(3) Iskanje in prepoznavanje občutkov, vrednote in potreb pri sebi in drugih,
(4) Ohranjanje stika in povezanosti, iskanje pomena izza besed,
(5) Osnove in proces mediacije,
(6) Mediacija v praksi
(7) Osnove sočutnega coachinga, metodi G.R.O.W. in NVC
(8) Coaching v praksi

Nenasilna / povezovalna komunikacije je uporabna v različnih situacijah:
(1) pri komunikaciji s starši otrok,
(2) pri razumevanju in komunikaciji za otroki in mladostniki,
(3) pri upravljanju konfliktov in mediaciji, (4) za izboljšanje stika s sabo v stresnih in čustveno intenzivni situacijah,
(5) izboljšanju odnosov s sodelavci in
(6) mnogih drugih.

 

Program

Ko jasno in iskreno komuniciram na povezovalen način, si povečam možnosti, da bodo drugi spremenili svoje vedenje, ne glede na to ali poznajo metode povezovalne komunikacije ali ne. Naš namen bo, da raziskujemo in odpremo prostor možnosti za iskanje rešitev, ki lažje in pogosteje izpolnijo potrebe vseh udeleženih in s tem prispevajo h konstruktivnemu obvladovanju konfliktov in doseganju ciljev.

Model povezovalne komunikacije je izrazito izkustven, zato bomo na delavnici izvedli vrsto interaktivnih vaj, ki bodo doprinesle k jasnosti, kako model deluje. Delo bo potekalo na resničnih primerih iz vašega vsakodnevnega življenja. Poseben poudarek bomo namenili delovanju in uporabi v vzgojo izobraževalnem okolju, izkušnje pa bodo uporabne tako v domačem kot delovnem okolju. Delavnica je okvirno 20% teoretičnih podlag in predavanj in 80% izkustvenega učenja.

Delavnica je primerna za popolne začetnike, saj za udeležbo ni potrebno nobeno predznanje. V kolikor ste se s povezovalno/nenasilno komunikacijo že srečali, ste prav tako dobrodošli, saj boste na delavnici imeli možnost znanje še poglobiti in vaditi.

Delavnica bo potekala v slovenskem jeziku.

 

Objava v katalogu KATIS 20/21

https://paka3.mss.edus.si/Katis/Program.aspx?ID=4535 

(termini so v on-line Katis katalogu spremenjeni)

Na delavnici bomo spoznavali nekatere veščine, usmeritve in pristope povezovalne komunikacije, ki delujejo na vseh življenjih področjih, posebna pozornost pa bo na uporabi v vrtcih in šolah. 

Izobraževanje povezovalne komunikacije temelji na veščinah nenasilne komunikacije (po dr. Marshalu Rosenbergu), v tujini priznanega in uveljavljenega pristopa k komunikaciji. V odnose prinaša večje razumevanje občutkov in potreb vseh vpletenih ter posledično povezanost, sproščenost, veselje in radost.

Udeleženci tega dvodnevnega izobraževanja pridobite možnost vadbe na srečanjih skupine za nenasilno komunikacijo v Ljubljani, ki potekajo dvakrat mesečno.

Kaj pravijo udeleženci delavnice

"Nekaj časa sem brez uspeha iskal stavke kako opisat kar mi je naše druženje dalo.
Dokler mi ni včeraj, doma, med prepirom, uspelo spraviti v prakso:
…kako s pomočjo vikend delavnice narediš doma nekaj, kar v 20 letih nisi.
…ko že n-tič poslušaš isto reč, vendar končno slišiš kaj partner potrebuje, ne pa kaj govori.
…in pri tem z veseljem spremeniš svoje vedenje, da mu sploh lahko ponudiš kar res potrebuje.
in Hvala. "

Aleš Š.

Vodja operative, TRM filter d.o.o.

"Delavnica je zanimiva in inspirativna izkušnja za vsakogar, ki ga zanimajo metode komuniciranja. Delavnica je dinamična, saj se dela na praktičnih nalogah, skozi katere se spoznava teorija. Priporočam, vsakomur, ki se želi naučiti bolje poslušati sebe in druge, saj že tekom vaj lahko prepoznate kak nezaveden vzorec.. " 

Špela S.

Specialistka za marketing in komunikacijo

"Priporočam!! Po mojem mnenju nekaj, kar bi moral osvojiti vsak Zemljan. Razumeti in izražati svoje potrebe. Zaznavati in jasno izražati svoja občutenja....dragoceno in srčno...
Teorije komaj kaj, veliko smo izkusili na primerih!
Hvala Dmitriy Kopina za deljeno in še kako uporabno znanje. Jasno občutim napredek v svojem življenju.... Hvaležna!!."

Tjaša J.

Umetnica, raziskovalka in učiteljica plesa

Izvedba in cena

Kraj in čas

Izobraževanje bo potekalo:
Ljubljana, 26.5., 27.5., 31.5. in 7.6.2021 ;  vse dni od 9:00 do 17:00 ure,
 

Kotizacija

Za zaposlene v VIZ, kjer je plačnik organizacija je cena delavnice 250,00 EUR.
Za samoplačnike – fizične osebe je cena delavnice 175,00 EUR. 
Za fizične osebe je možno plačilo na do 3 mesečne obroke brez obresti
.


V kolikor bi se delavnice res želeli udeležiti brez prijave preko Kataloga KATIS, mi prosim pišite.

Kotizacija vključuje izvedbo dogodka, gradiva in okrepčila med odmori.

Z namenom zagotavljanja varnega in spodbudnega učnega okolja in načina dela je število mest na delavnici omejeno na do 10 udeležencev.

Po izvedeni prijavi prejmete potrdilo o udeležbi, ki vam omogoča pridobitev točk za napredovanje.  

Prijava je možna preko kataloga KATIS ali na e-mail naslov info@dobrobit.si.

 

O izvajalcu

dr. Dmitriy Kopina

dr. Dmitriy Kopina

certificirani mednarodni trener pri Centru za nenasilno komunikacijo - CNVC

 

Dmitriy sem v prvi vrsti človek, sicer pa goreč raziskovalec življenja, ljubitelj narave in vsega živega. Moje poslanstvo je nuditi podporo posameznikom pri iskanju njim lastne poti, polnosti življenja in zavedanja z namenom povezovanja, sodelovanja, gradnje skupnosti, izboljševanja odnosov in kvalitete življenja.

Delujem kot trener, strokovnjak, vodja, coach, oče in učitelj na osebnih in poslovnih področjih. Ob tem sem izkušen komunikator, dolgoletni praktik na področju partnerskih odnosov in povezovalne komunikacije.

Po izobrazbi sem doktor znanosti, z več kot 30 let izkušenj pri vodenju, skupinskem delu, organiziranju in izobraževanju v različnih domačih in mednarodnih okoljih. Sem certificiran trener nenasilne komunikacije pri Centru za nenasilno komunikacijo (CNVC).

 

Marša Jović

Marša Jović

v postopku certifikacije za mednarodno trenerko pri Centru za nenasilno komunikacijo - CNVC

 

Naša Marša je zaljubljena v življenje, glasbo in Afriko. Po prepričanju je veganka, po duši plesalka, po srcu pa jezikoslovka. Ti trije tokovi jo vodijo, ko na svoji neobičajni življenjski poti krmari med prevajanjem, vzgajanjem, poučevanjem, podjetništvom in prostovoljstvom. Je neumorna iskalka novih znanj. Navdihujejo jo odnosi, komunikacija in vzgoja za mir. Kadar odkrije svoje strasti, se zapre v sobico in študira.

Marša je anglistka, pedagoginja montessori 0-12, v postopku certifikacije za trenerko nenasilne komunikacije, avtorica knjige Dao v kuhinji, predavateljica in mama dvema predšolskima otrokoma.

Marša je tudi soustanoviteljica skupnosti Kajžica : več… 

 

Ingrid  Gabršček

Ingrid Gabršček

v postopku certifikacije za mednarodno trenerko pri Centru za nenasilno komunikacijo - CNVC

 

Ingrid se je prvič srečala z nenasilno komunikacijo leta 2011. Kar se je najprej začelo kot zanimiva metoda komuniciranja, je skozi leta postala njena pot samo-odkrivanja.

Premik miselnosti iz življenja, ki se ji dogaja, v Življenje, ki izraža skozi njo, je v njeno življenje vrnilo čudež in čarovnijo. Širjenje NVC po vsem svetu so postale njene sanje, zato je stopila na pot certifikacije za i trenerja pri centru CNVC (ZDA).

Ingrid ima veliko izkušenj v poslovnem in zasebnem okolju in je izkušena mediatorka in trenerka.