fbpx
+386 (0)68 176 373 info@dobrobit.si

Nenasilna / povezovalna komunikacija v vzgoji in izobraževanju - NADALJEVALNA

NADALJEVALNA delavnica nenasilne / povezovalne komunikacije

tridnevna izkustvena delavnica

16. - 18. junij 2021, v Ljubljani

Prijavi se

Nekateri NVC uporabljajo za doseganje sočutja do samega sebe, nekateri za ustvarjanje večje globine svojih osebnih odnosov, spet drugi pa za izgradnjo učinkovitih odnosov na delovnem mestu ali na političnem prizorišču. NVC se po vsem svetu učinkovito uporablja na vseh ravneh komunikacije in v različnih situacijah: intimni odnosi, družine, šole, organizacije in ustanove, terapija in svetovanje, diplomatska in poslovna pogajanja, v konfliktih in sporih kakršne koli narave.”       dr. Marshall Rosenberg

V kolikor želite poglobiti znanje nenasilne komunikacije in vas zanima doseganje boljšega razumevanja, sodelovanja, učinkovitosti in opolnomočenja v komunikaciji, je to najverjetneje pravi dogodek za vas. Na delavnici bo poudarek na poglabljanju razumevanja sebe, vzpostavljanju poglobljenega stika s sabo, sočutnim odnosom do drugih in pristnim izražanjem v skladu s svojo edinstvenostjo, s svojimi potrebami in vrednotami na način, ki ohranja spoštljive, iskrene in sočutne odnose.

Cilji 

Udeleženci boste spoznali in utrjevali naslednja znanja in veščine nenasilne komunikacije:

Na delavnici boste lahko osvojili znanja in veščine kako:
(1) ostati v sočutnem stiku s samim sabo,
(2) se avtentično, iskreno in suvereno izražati v vsakem trenutku,
(3) sprejemati in spoštovati samega sebe,
(4) aktivno in empatično poslušati v zahtevnih situacijah,
(5) skrbno in zavestno ravnati z besedami in dejanji, ki se dotikajo drugih,
(6) slišati in izraziti NE in ostati povezani,
(7) zavestno sprejemati odločitve,
(8) prevzemati odgovornost za svoja vedenja in dejanja in
(9) ne prevzemati odgovornosti za dejanja in vedenja drugih….

Nenasilna / povezovalna komunikacije je uporabna v različnih situacijah:
(1) pri komunikaciji s starši otrok,
(2) pri razumevanju in komunikaciji za otroki in mladostniki,
(3) pri upravljanju konfliktov in mediaciji,
(4) za izboljšanje stika s sabo v stresnih in čustveno intenzivni situacijah,
(5) izboljšanju odnosov s sodelavci in
(6) mnogih drugih.

Delavnice so za zaposlene v vzgoji in izobraževanju, pri prijavi preko kataloga KATIS in s soglasjem ravnatelj-a/ice cenovno ugodnejši, saj so delno subvencionirane s strani MIZS

 

Program

Ko jasno in iskreno komuniciram na povezovalen način, si povečam možnosti, da bodo drugi spremenili svoje vedenje, ne glede na to ali poznajo metode povezovalne komunikacije ali ne. Naš namen bo, da raziskujemo in odpremo prostor možnosti za iskanje rešitev, ki lažje in pogosteje izpolnijo potrebe vseh udeleženih in s tem prispevajo h konstruktivnemu obvladovanju konfliktov.

Model povezovalne komunikacije je izrazito izkustven, zato bomo na delavnici izvedli vrsto interaktivnih vaj, ki bodo doprinesle k jasnosti, kako model deluje. Delo bo potekalo na resničnih primerih iz vašega vsakodnevnega življenja. Poseben poudarek bomo namenili delovanju in uporabi tako v domačem kot poslovnem okolju in sledili, kam nas raziskovanje življenja popelje.

Za udeležbo na delavnici je potrebno poznavanje osnov nenasilne/povezovalne komunikacije, ki jo posamezniki običajno lahko osvojijo vsaj z udeležbo na dvodnevni ali podobni uvodni delavnici pri trenerjih tega pristopa.

V kolikor bi želeli preveriti ali potrebno znanje, ki vam bo omogočilo aktivno sodelovanje na delavnici že imate, mi prosim pišite ali pa me pokličite.

V kolikor ste v pristopu povezovalne/nenasilne komunikacijo že izkušenejši, ste prav tako dobrodošli, saj boste na delavnici lahko znanje še poglobili in vadili.

Delavnica bo potekala v slovenskem jeziku. 

 

              Objava v Katalogu KATIS.

Na delavnici bomo spoznavali in poglabljali nekatere veščine, usmeritve in pristope povezovalne komunikacije, ki delujejo na vseh življenjih področjih, posebna pozornost pa bo na uporabi v vrtcih in šolah. 

Izobraževanje povezovalne komunikacije temelji na veščinah nenasilne komunikacije (po dr. Marshalu Rosenbergu), v tujini priznanega in uveljavljenega pristopa k komunikaciji. V odnose prinaša večje razumevanje občutkov in potreb vseh vpletenih ter posledično povezanost, sproščenost, veselje in radost.

Izvedba in cena

Kraj in čas

Izobraževanje bo potekalo v Ljubljani
v torek, sredo in četrtek, 16.6., 17.6. in 18.6. 2021,
vse dni od 9:00 do 17:00 ure. 

Kotizacija

V kolikor je plačnik organizacija: 213,50 EUR (175,00+ddv).
V kolikor je plačnik posameznik/fizična oseba: 155,00 EUR (127,04+ddv).
Za samoplačnike je možno plačilo na do 4 mesečne obroke brez obresti.


V kolikor bi se delavnice res želeli udeležiti brez prijave preko Kataloga KATIS, mi prosim pišite.

Kotizacija vključuje izvedbo dogodka, gradiva in okrepčila med odmori.

Z namenom zagotavljanja varnega in spodbudnega učnega okolja in načina dela je število mest na delavnici omejeno na največ 12 udeležencev.

Po izvedeni prijavi prejmete potrdilo o udeležbi, ki vam omogoča pridobitev točk za napredovanje. 

 

O izvajalcu

dr. Dmitriy Kopina

dr. Dmitriy Kopina

certificirani mednarodni trener pri Centru za nenasilno komunikacijo - CNVC

 

Dmitriy sem v prvi vrsti človek, sicer pa goreč raziskovalec življenja, ljubitelj narave in vsega živega. Moje poslanstvo je nuditi podporo posameznikom pri iskanju njim lastne poti, polnosti življenja in zavedanja z namenom povezovanja, sodelovanja, gradnje skupnosti, izboljševanja odnosov in kvalitete življenja.

Delujem kot trener, strokovnjak, vodja, coach, oče in učitelj na osebnih in poslovnih področjih. Ob tem sem izkušen komunikator, dolgoletni praktik na področju partnerskih odnosov in povezovalne komunikacije.

Po izobrazbi sem doktor znanosti, z več kot 30 let izkušenj pri vodenju, skupinskem delu, organiziranju in izobraževanju v različnih domačih in mednarodnih okoljih. Sem certificiran trener nenasilne komunikacije pri Centru za nenasilno komunikacijo (CNVC).