fbpx
+386 (0)68 176 373 info@dobrobit.si


OBILJE ŽIVLJENJA : živeti svoje potrebe in vrednote, iskreni, povezani in sočutni - NVC REI

celovit intenzivni letni program osebne spremembe

Celoviti programi, prilagojeni vaši zavzetosti in finančnim zmožnostim, individualni načrt in termini v letih 2021 in 2022. Pričnete kadarkoli, zaključite v 12 do 24 mesecih.

Prijavi se

“Na razpolago imate vse, da ustvarite nekaj, kar je veliko večje od vas.”

                                                                                                     Seth Godin

Sprememba osebne poti in ustaljenih vzorcev je proces. Potrebuje nova znanja in spoznanja, izkušnje in sposobnosti, da to prenesemo v vsakodnevno življenje. Potrebuje zaupanje, varnost in podporo, da se spremembe lahko zgodijo in v našem življenju naredijo prostor za novo. Potrebuje stik in povezanost, intuitivnost in zavedanje, da lahko izbiramo in živimo v izobilju, v polnosti sprejmemo in užijemo, kar nam sprememba v življenje prinaša. 

Namen in cilji 

Vsebina in cilji posameznih srečanj in datumi 

Vsebina programov

Uvodna dvodnevna delavnica -

Uporabnost “žirafščine” ni le v konfliktih, napornih in konfliktnih situacijah. Z uporabo drugačnega načina sporočanja povratnih informacij, pohval in hvaležnosti, lahko zvenijo in tudi so dosti bolj iskrene, avtentične in do srca segajoče. Kako to početi na povezovalen način je cilj in namen tega srečanja.

Posamezni program je zasnovan kot celovit sklop za gradnjo kompetenc in ga sestavljajo delavnice, individualna srečanja in večdnevni rezidenčni dogodki. 

Vsak od programov se sestoji iz štirih korakov, ki potekajo ves čas trajanja in ob vsakem dogodku:

(1) Na aktualni dogodku (interaktivne vsebine, delo na praktičnih primerih, individualno, v parih ali skupinah)
– razumevanje, gradnja sposobnosti, krepitev zmožnosti ter poglabljanje tematike, izvajanje praktično usmerjenih vaj na primerih iz svojega življenja.

(2) V času med dvema dogodkoma (vsak sam – individualno)
– opazovanjem in zavedanje svojega izražanja in delovanja, z usmeritvijo pozornosti na uporabo enega segmenta – skladno temi delavnice 

(3) Na individualnih srečanjih  (individualno delo s trenerjem ali coachem) 
– refleksija in samorefleksija, preseganje omejujočih prepričanj, preoblikovanje travm in bolečih izkušenj iz preteklosti, trening dialogov, igra vlog, skupno iskanje in spremljanje ciljev. Vse aktivnosti potekajo v varnem in spodbudnem okolju v okviru REI IN pristopa.

(4) V okviru rednih dvotedenskih ali mesečnih skupin 
– ob podpori trenerja potekajo skupine po načelih odprtega podpornega dialoga v krogu. So izjemno pomemben del na poti sprememb, zavedanja, sporočanja povratnih informacij in krepijo zavedanje skupnosti, da na poti razvoja nismo sami. 

“Nikoli ne poslušajte, kaj drugi misli o vas, pa boste živeli dlje in uživali v življenju veliko bolj. Namesto tega lahko slišite resnico. Ko vam nekdo govori, kaj je narobe z vami je resnica, da njihove potrebe ali vrednota niso prepoznane, zadovoljene, slišane. Slišite lahko, da je oseba v stiski, bolečini. Ne poslušajte analize.”        

                                                                                                                                                            dr. Marshall Rosenberg

Paketi in cena

Kotizacija vključuje izvedbo celotnega programa skladno individualnemu načrtu v obdobju največ 24 mesecev. Plačilo programa je mogoče izvesti v enkratnem znesku ali manj obrokih. V kolikor bi se delavnice res želeli udeležiti, pa vam cena predstavlja oviro, prosim sporočite, pa bomo skupaj poiskali rešitev. 

Z namenom zagotavljanje varnega in spodbudnega okolja in načina dela je število mest na delavnicah ali odmikih omejeno. Individualna srečanja lahko potekajo v živo ali v on-line obliki, skladno dogovoru med trenerjem/coachem in udeležencem.

Po zaključeni prijavi boste v kratkem prejeli potrdilo o rezervaciji mesta na delavnici in podatke za izvedbo plačila.

 

Kraj in čas

Izobraževanja in delavnice potekajo v Ljubljani, v razpisanih terminih. Določena izobraževanja so na voljo tudi v online obliki.

Individualna srečanja lahko potekajo v živo v Ljubljani ali v on-line obliki (ZOOM), skladno dogovoru med trenerjem/coachem in udeležencem.

7 dnevni REI NVC odmik, bo v letih 2021 in 2022 predvidoma potekal na Ribniškem Pohorju.

 

O izvajalcu

dr. Dmitriy Kopina

dr. Dmitriy Kopina

certificirani mednarodni trener pri Centru za nenasilno komunikacijo - CNVC

 

Dmitriy sem v prvi vrsti človek, sicer pa goreč raziskovalec življenja, ljubitelj narave in vsega živega. Moje poslanstvo je nuditi podporo posameznikom pri iskanju njim lastne poti, polnosti življenja in zavedanja z namenom povezovanja, sodelovanja, gradnje skupnosti, izboljševanja odnosov in kvalitete življenja.

Delujem kot trener, strokovnjak, vodja, coach, oče in učitelj na osebnih in poslovnih področjih. Ob tem sem izkušen komunikator, dolgoletni praktik na področju partnerskih odnosov in povezovalne komunikacije.

Po izobrazbi sem doktor znanosti, z več kot 30 let izkušenj pri vodenju, skupinskem delu, organiziranju in izobraževanju v različnih domačih in mednarodnih okoljih. Sem certificiran trener nenasilne komunikacije pri Centru za nenasilno komunikacijo (CNVC).