fbpx
+386 (0)68 176 373 info@dobrobit.si

OBILJE ŽIVLJENJA : živeti svoje potrebe in vrednote, iskreni, povezani in sočutni - REI NVC

celovit intenzivni dvoletni program osebne spremembe

Celoviti programi, prilagojeni vaši zavzetosti in finančnim zmožnostim, individualni načrt in termini v letih 2022, 2023 in 2024. Pričnete kadarkoli, zaključite v 12 do 24 mesecih.

Prijavi se

“Na razpolago imate vse, da ustvarite nekaj, kar je veliko večje od vas.”

                                                                                                     Seth Godin

Sprememba osebne poti in ustaljenih vzorcev je proces. Potrebuje nova znanja in spoznanja, izkušnje in sposobnosti, da to prenesemo v vsakodnevno življenje. Potrebuje zaupanje, varnost in podporo, da se spremembe lahko zgodijo in v našem življenju naredijo prostor za novo. Potrebuje stik in povezanost, intuitivnost in zavedanje, da lahko izbiramo in živimo v izobilju, v polnosti sprejmemo in užijemo, kar nam sprememba v življenje prinaša. 

Namen in cilji 

Želite živeti tisto, kar je za vas res pomembno v življenju?
Ste odločeni, da v življenju najdete smisel, radost in svoje poslanstvo?
Cenite iskrenost, sočutje in povezanost?
Vam je pomembna možnost in svoboda izbire?
Potrebujete varnost in podporo pri določanju in doseganju sprememb?
Se vam ponavljajo vzorci, ki vas omejujejo in bi si jih želeli preseči?
Se soočate z občutki strahu, jeze, sramu, krivde ali bolečih spominov?
Vam je pomembno, da ste umirjeni, suvereni in ustvarjalni?
Želite izboljšati komunikacijo v partnerskem, osebnih in poslovnih odnosih?
Vam je pomembna smiselnost, učinkovitost in motiviranost?

Prišli ste na pravi naslov.

Vsebina programov

Uvodna delavnica (dva dni, online ali v živo)

V kolikor vas zanima doseganje boljšega razumevanja, sodelovanja, učinkovitosti in opolnomočenja v komunikaciji, tako v domačem, kot v poslovnem okolju, je to najverjetneje pravi dogodek za vas.

Na delavnici bo poudarek na razumevanju sebe, vzpostavljanju poglobljenega stika s sabo, sočutnim odnosom do drugih in pristnim izražanjem v skladu s svojo edinstvenostjo in s svojimi potrebami in vrednotami na način, ki ohranja spoštljive, iskrene in sočutne odnose. 

Skupinska srečanja, (2 x mesečno)

Skupinska srečanja potekajo v manjših skupinah s podporo trenerja ali izkušenega praktika REI NVC. Osnovni namen je vadba veščin in razvoj sposobnosti sočutne in iskrene komunikacije, ki vam omogoča, da spremembe postanejo del vašega vsakdana, življenje pa polno in radostno. Je tudi priložnost za druženje in izmenjavo izkušenj v varnem in podpirajočem okolju. Na skupine ste dobrodošli vsakič, niste pa k temu obvezani.

Individualno srečanje REI IN, coaching, trening, terapija ali mediacija

REIN IN je celovit pristop na poti osebnega in poslovnega razvoja. Lahko je lahko primerna rešitev za vas, v kolikor:
– Želite živeti tisto, kar je za vas res pomembno v življenju?
– Ste se znašli na razpotju in vam je izbira pomembna?
– Potrebujete podporo pri določanju in doseganju osebnih in poslovnih ciljev?
– Se vam ponavljajo vzorci, ki vas omejujejo in bi si jih želeli preseči?
– Se pogosto soočate z občutki strahu, jeze, sramu, krivde ali bolečih spominov?
– Vam je pomembno, da ste umirjeni, suvereni in ustvarjalni?
– Želite izboljšati komunikacijo v partnerskem, osebnih in poslovnih odnosih?
– Vam je pomembna smiselnost, učinkovitost in motiviranost?

Individualna srečanja potekajo 1na1 s trenerjem, coachem ali terapevtom, po dogovoru v živo v Ljubljani ali online.

Delavnica I. OSEBNA PREOBRAZBA – (za)živeti svoje življenje (2,5 dni)

V kolikor vas zanima osebni razvoj, vzpostavljanje sočutnega stika s seboj, iskanje in ohranjanje notranje umirjenosti, razumevanja lastnega vedenja, raziskovanje kaj vam je res pomembno in po čem hrepenite ter kako to udejanjati v vsakdanjem življenju, je to najverjetneje pravi dogodek za vas.

Delavnica II. SOČUTNI ODNOSI – (za)živeti v odnosih z drugimi (2,5 dni)

V kolikor vas zanima vzpostavljanje globljega sočutnega stika in ohranjanje povezanosti v odnosih z drugimi, preseganje omejujočih sodb in prepričanj ter zavedno izbiranje in izražanje na način, ki drugemu z radovednostjo pomaga povezati se z življenjem v vas, je to najverjetneje pravi dogodek za vas.

Delavnica III. AVTENTIČNI, SUVERENI IN POVEZANI – živeti svoje življenje v sozvočju z drugimi (2,5 dni)

V kolikor vas zanima kako postavljati in ohranjati svoje meje in osebni prostor na jasen in sočuten način, kako reči in kako slišati NE ter hkrati ostati povezan, kako izražati prošnje in povabila na način, ki sogovornika resnično povabijo, kako biti ranljiv in radoveden hkrati ter kako najti lepoto in priložnosti razvoja v konfliktnih situacijah, je to najverjetneje pravi dogodek za vas.

REI NVC 2021/22: USTVARJANJE IZJEMNIH IN AVTENTIČNIH ODNOSOV (7 dnevni rezidenčni odmik)

REI NVC 2021 je intenzivni rezidenčni trening, ki bo potekal v objemu narave in v udobju 4* apartmajev Tisa, ob sveži, lokalno pripravljeni, kvalitetni naravni prehrani. Do pet trenerjev in do 32 udeležencev bo 7 dni raziskovalo, kako se premikati v smeri izjemnih osebnih in poslovnih odnosov, ter kako v življenja vnašati več uravnoteženosti, zaupanja, sodelovanja in učinkovitosti. Tovrstni daljši, večdnevni dogodki so izjemna priložnost za vse, ki si želite v svoja življenja prinesti globlje spremembe. Če se v navedenem prepoznate, je to najverjetneje pravi dogodek za vas. 

Kako?

Posamezni program je zasnovan kot celovit sklop za gradnjo kompetenc in ga sestavljajo delavnice, individualna srečanja in večdnevni rezidenčni dogodki. 

Vsak od programov se sestoji iz štirih korakov, ki potekajo ves čas trajanja in ob vsakem dogodku:

(1) Na aktualni dogodku (interaktivne vsebine, delo na praktičnih primerih, individualno, v parih ali skupinah)
– razumevanje, gradnja sposobnosti, krepitev zmožnosti ter poglabljanje tematike, izvajanje praktično usmerjenih vaj na primerih iz svojega življenja.

(2) V času med dvema dogodkoma (vsak sam – individualno)
– opazovanjem in zavedanje svojega izražanja in delovanja, z usmeritvijo pozornosti na uporabo enega segmenta – skladno temi delavnice 

(3) Na individualnih srečanjih  (individualno delo s trenerjem ali coachem) 
– refleksija in samorefleksija, preseganje omejujočih prepričanj, preoblikovanje travm in bolečih izkušenj iz preteklosti, trening dialogov, igra vlog, skupno iskanje in spremljanje ciljev. Vse aktivnosti potekajo v varnem in spodbudnem okolju v okviru REI IN pristopa.

(4) V okviru rednih dvotedenskih ali mesečnih skupin 
– ob podpori trenerja potekajo skupine po načelih odprtega podpornega dialoga v krogu. So izjemno pomemben del na poti sprememb, zavedanja, sporočanja povratnih informacij in krepijo zavedanje skupnosti, da na poti razvoja nismo sami. 

“Nikoli ne poslušajte, kaj drugi misli o vas, pa boste živeli dlje in uživali v življenju veliko bolj. Namesto tega lahko slišite resnico. Ko vam nekdo govori, kaj je narobe z vami je resnica, da njihove potrebe ali vrednote niso prepoznane, zadovoljene, slišane. Slišite lahko, da je oseba v stiski, bolečini. Ne poslušajte analize.”        

                                                                                                                                                            dr. Marshall Rosenberg

Paketi in cena

Kotizacija vključuje izvedbo celotnega programa skladno individualnemu načrtu v obdobju največ 24 mesecev. 

Plačilo programa je mogoče izvesti v enkratnem znesku ali manj obrokih. V kolikor bi se delavnice res želeli udeležiti, pa vam cena predstavlja oviro, prosim sporočite, pa bomo skupaj poiskali rešitev. 

Z namenom zagotavljanje varnega in spodbudnega okolja in načina dela je število mest na delavnicah ali odmikih omejeno. Individualna srečanja lahko potekajo v živo ali v on-line obliki, skladno dogovoru med trenerjem/coachem in udeležencem.

Po zaključeni prijavi boste v kratkem prejeli potrdilo o rezervaciji mesta na programu, pogodbo in podatke za izvedbo plačil.

 

Kraj in čas

Izobraževanja in delavnice potekajo v Ljubljani, v razpisanih terminih. Določena izobraževanja so na voljo tudi v online obliki.

Individualna srečanja lahko potekajo v živo v Ljubljani ali v on-line obliki (ZOOM), skladno dogovoru med trenerjem/coachem/terapevtom in udeležencem.

7 dnevni REI NVC odmik, bo v letih 2022 in 2023 predvidoma potekal na Ribniškem Pohorju.

 

O izvajalcu

dr. Dmitriy Kopina

dr. Dmitriy Kopina

certificirani mednarodni trener pri Centru za nenasilno komunikacijo - CNVC

 

Dmitriy sem v prvi vrsti človek, sicer pa goreč raziskovalec življenja, ljubitelj narave in vsega živega. Moje poslanstvo je nuditi podporo posameznikom pri iskanju njim lastne poti, polnosti življenja in zavedanja z namenom povezovanja, sodelovanja, gradnje skupnosti, izboljševanja odnosov in kvalitete življenja.

Delujem kot trener, strokovnjak, vodja, coach, oče in učitelj na osebnih in poslovnih področjih. Ob tem sem izkušen komunikator, dolgoletni praktik na področju partnerskih odnosov in povezovalne komunikacije.

Po izobrazbi sem doktor znanosti, z več kot 30 let izkušenj pri vodenju, skupinskem delu, organiziranju in izobraževanju v različnih domačih in mednarodnih okoljih. Sem certificiran trener nenasilne komunikacije pri Centru za nenasilno komunikacijo (CNVC).