fbpx
+386 (0)68 176 373 info@dobrobit.si

OSEBNA PREOBRAZBA

(za)živeti svoje življenje

Nadaljevalna / izpopolnjevalna delavnica nenasilne / povezovalne komunikacije I.

dva in pol dnevna izkustvena delavnica

Kadar nismo v stiku in povezani sami s sabo, se pogosto izražamo ali počnemo stvari brez pravega smisla, se obsojamo, živimo v občutkih strahu in nemoči ali pa se pogosto vrtimo v “začaranih” krogih. Vse to v precejšnji meri vpliva na naša življenja in nam hkrati onemogoča zares (za)živeti v vsej svoji polnosti, zadovoljstvu in lepoti, ki jo življenje lahko prinese. Odraža pa se tudi v slabših odnosih z drugimi, doma, med prijatelji in najbližjimi, v službi in skupnostih. Vsak odnos se vse začne pri sebi, zato prvo nadaljevalno delavnico posvečamo prav delu na sebi, razvoju svojih potencialov in osebnem razvoju.

Cilji 

Udeleženci boste nadgrajevali obstoječega znanja in veščine

nenasilne komunikacije in spoznavali kako:

 • ostati v sočutnem stiku s samim sabo v vsakem trenutku,
 • sprejemati in spoštovati samega sebe,
 • se zavedati svojih občutkov, hrepenenj in kaj nam je res pomembno,
 • upočasniti svoje življenje in najti čas za pomembne stvari,
 • ohranjati notranji mir v čustveno intenzivnih situacijah,
 • prositi za to kar potrebujem,
 • slišati NE in ostati povezani,
 • postavljati osebne meje in ohranjati svoj prostor,
 • zavestno izbirati in sprejemati odločitve v pomembnih situacijah,
 • se zavedati vzorcev in prepričanj, ki nam ne služijo več in oblikovati nove, 
 • iskati in uresničiti skrite osebne potenciale,
 • se globoko empatično povezati s sabo in
 • prevzemati odgovornost za svoja vedenja in dejanja.

Program

Ko jasno in iskreno komuniciram na povezovalen način, si povečam možnosti, da bodo drugi spremenili svoje vedenje, ne glede na to ali poznajo metode povezovalne komunikacije ali ne. Naš namen bo, da raziskujemo in odpremo prostor možnosti za iskanje rešitev, ki lažje in pogosteje izpolnijo potrebe vseh udeleženih in s tem prispevajo h konstruktivnemu obvladovanju konfliktov.

Model povezovalne komunikacije je izrazito izkustven, zato bomo na delavnici izvedli vrsto interaktivnih vajki bodo poglobile vaše znanje in doprinesle k takoj uporabnim izkušnjam. Delo bo potekalo na resničnih primerih iz vašega vsakodnevnega življenja. 

Za udeležbo na delavnici je potrebno poznavanje osnov nenasilne/povezovalne komunikacije, ki jo posamezniki običajno lahko osvojijo vsaj z udeležbo na dvodnevni ali podobni uvodni delavnici pri trenerjih tega pristopa.

V kolikor bi želeli preveriti ali potrebno znanje, ki vam bo omogočilo aktivno sodelovanje na delavnici že imate, mi prosim pišite ali pa me pokličite.

V kolikor ste v pristopu povezovalne/nenasilne komunikacijo že izkušenejši, ste prav tako dobrodošli, saj boste na delavnici lahko znanje še poglobili in vadili.

Delavnica bo potekala v slovenskem jeziku. 

Na delavnici bomo spoznavali nekatere veščine, usmeritve in pristope povezovalne komunikacije, ki delujejo na vseh življenjih področjih, posebna pozornost pa bo na ustvarjanju kvalitetnejšega stika in povezanosti s samim sabo. 

Izobraževanje povezovalne komunikacije temelji na veščinah nenasilne komunikacije (po dr. Marshalu Rosenbergu), v tujini priznanega in uveljavljenega pristopa k komunikaciji. V odnose prinaša večje razumevanje občutkov in potreb vseh vpletenih ter posledično povezanost, sproščenost, veselje in radost.

Izvedba in cena

Kraj in čas

Izobraževanje bo potekalo v Ljubljani,
v petek 25.3.2022 od 16:00 do 20:00 ure,
v soboto in nedeljo, 26.3.
in 27.3.2022, oba dneva od 9:00 do 17:00 ure.

Kotizacija

Vaš prispevek za udeležbo na delavnici znaša 175,00 EUR.
Za fizične osebe je možno plačilo na do 4 mesečne obroke brez obresti.

Kotizacija za program treh delavnic I., II. in III.

V kolikor se odločite za udeležbo na programu vseh treh delavnic, I. II. in III.
(skupno 7,5 izobraževalnih dni), je cena ugodnejša.
Za zgodnje prijave do 15.2.2022 je cena programa 350,00 EUR.
Za za prijave od 16.2.2022 je cena programa 420,00 EUR.
Za fizične osebe je možno plačilo na do 5 mesečnih obrokov brez obresti.

 
V kolikor bi se delavnice res želeli udeležiti, pa vam cena predstavlja oviro, mi prosim sporočite, pa bomo skupaj poiskali rešitev.

Kotizacija vključuje izvedbo dogodka, gradiva in okrepčila med odmori.

Z namenom zagotavljanje varnega in spodbudnega učnega okolja in načina dela je število mest na delavnici omejeno na največ 16 udeležencev.

Po zaključeni prijavi boste v kratkem prejeli potrdilo o rezervaciji mesta na delavnici in podatke za izvedbo plačila.

 

O izvajalcu

dr. Dmitriy Kopina

dr. Dmitriy Kopina

certificirani mednarodni trener pri Centru za nenasilno komunikacijo - CNVC

 

Dmitriy sem v prvi vrsti človek, sicer pa goreč raziskovalec življenja, ljubitelj narave in vsega živega. Moje poslanstvo je nuditi podporo posameznikom pri iskanju njim lastne poti, polnosti življenja in zavedanja z namenom povezovanja, sodelovanja, gradnje skupnosti, izboljševanja odnosov in kvalitete življenja.

Delujem kot trener, strokovnjak, vodja, coach, oče in učitelj na osebnih in poslovnih področjih. Ob tem sem izkušen komunikator, dolgoletni praktik na področju partnerskih odnosov in povezovalne komunikacije.

Po izobrazbi sem doktor znanosti, z več kot 30 let izkušenj pri vodenju, skupinskem delu, organiziranju in izobraževanju v različnih domačih in mednarodnih okoljih. Sem certificiran trener nenasilne komunikacije pri Centru za nenasilno komunikacijo (CNVC).