fbpx
+386 (0)68 176 373 info@dobrobit.si

Reševanje konfliktov in osnove mediacije po načelih nenasilne komunikacije – uvodna delavnica

Uvodna delavnica nenasilne / povezovalne komunikacije

tridnevna izkustvena delavnica

17., 18. in 19. november 2020, v Ljubljani

Prijavi se

Nekateri NVC uporabljajo za doseganje sočutja do samega sebe, nekateri za ustvarjanje večje globine svojih osebnih odnosov, spet drugi pa za izgradnjo učinkovitih odnosov na delovnem mestu ali na političnem prizorišču. NVC se po vsem svetu učinkovito uporablja na vseh ravneh komunikacije in v različnih situacijah: intimni odnosi, družine, šole, organizacije in ustanove, terapija in svetovanje, diplomatska in poslovna pogajanja, v konfliktih in sporih kakršne koli narave.”       dr. Marshall Rosenberg

V kolikor vas zanima doseganje boljšega razumevanja, sodelovanja, učinkovitosti in opolnomočenja v komunikaciji, učinkovito obvladovanje konfliktov ter osnove mediacije med odraslimi in otroci, je to najverjetneje pravi dogodek za vas. Na delavnici bo poudarek na razumevanju sebe, vzpostavljanju poglobljenega stika s sabo, sočutnim odnosom do drugih in pristnim izražanjem v skladu s svojo edinstvenostjo, s svojimi potrebami in vrednotami na način, ki ohranja spoštljive, iskrene in sočutne odnose.

Cilji 

Udeleženci boste spoznali in utrjevali naslednja znanja in veščine nenasilne komunikacije:

Na delavnici boste lahko osvojili znanja in veščine:
1. Osnovna znanja in veščine nenasilne / povezovalne komunikacije,
2. Aktivno poslušanje in empatično vživljanje v situacijo,
3. Prepoznavanje vrednot, potreb in občutkov vseh vpletenih,
4. Procesi za reševanje konfliktov,
5. Mediacija med odraslimi osebami,
6. Mediacija med otroki in mladostniki….

Nenasilna / povezovalna komunikacije je uporabna v različnih situacijah:
(1) pri komunikaciji s starši otrok,
(2) pri razumevanju in komunikaciji z otroki in mladostniki,
(3) pri upravljanju konfliktov in mediaciji,
(4) za izboljšanje stika s sabo v stresnih in čustveno intenzivni situacijah,
(5) izboljšanju odnosov s sodelavci in (6) mnogih drugih.

 

Program

Ko jasno in iskreno komuniciram na povezovalen način, si povečam možnosti, da bodo drugi spremenili svoje vedenje, ne glede na to ali poznajo metode povezovalne komunikacije ali ne. Naš namen bo, da raziskujemo in odpremo prostor možnosti za iskanje rešitev, ki lažje in pogosteje izpolnijo potrebe vseh udeleženih in s tem prispevajo h konstruktivnemu obvladovanju konfliktov.

Model povezovalne komunikacije je izrazito izkustven, zato bomo na delavnici izvedli vrsto interaktivnih vaj, ki bodo doprinesle k jasnosti, kako model deluje. Delo bo potekalo na resničnih primerih iz vašega vsakodnevnega življenja. Poseben poudarek bomo namenili delovanju in uporabi tako v domačem kot poslovnem okolju in sledili, kam nas raziskovanje življenja popelje.

Delavnica je primerna za popolne začetnike, saj za udeležbo ni potrebno nobeno predznanje. V kolikor ste se s povezovalno/nenasilno komunikacijo že srečali, ste prav tako dobrodošli, saj boste na delavnici imeli možnost znanje še poglobiti in vaditi.

Delavnica bo potekala v slovenskem jeziku.

 

             Objava bo v Katalogu KATIS 2020/21.

Na delavnici bomo spoznavali nekatere veščine, usmeritve in pristope povezovalne komunikacije, ki delujejo na vseh življenjskih področjih, posebna pozornost pa bo na uporabi v vrtcih in šolah. 

Izobraževanje povezovalne komunikacije temelji na veščinah nenasilne komunikacije (po dr. Marshalu Rosenbergu), v tujini priznanega in uveljavljenega pristopa h komunikaciji. V odnose prinaša večje razumevanje občutkov in potreb vseh vpletenih ter posledično povezanost, sproščenost, veselje in radost.

Udeleženci tega tridnevnega izobraževanja pridobite možnost vadbe na srečanjih skupine za nenasilno komunikacijo v Ljubljani, ki potekajo dvakrat mesečno.

Izvedba in cena

Kraj in čas

Izobraževanje bo potekalo v Ljubljani,
v torek, sredo in četrtek, 19., 20. in 21.11. 2019,
vse dni od 9:00 do 17:00 ure.

Kotizacija

V primeru prijave zaposlenega iz VIZ : 138,61 EUR (+ddv).
Za ostale udeležence je cena delavnice 175,00 EUR (+ddv).
Za samoplačnike je možno plačilo na do 4 mesečne obroke brez obresti.

Delavnice so za zaposlene v vzgoji in izobraževanju, pri prijavi preko kataloga KATIS in s soglasjem ravnatelj-a/ice cenovno ugodnejši, saj so delno subvencioniran s strani MIZS.


V kolikor bi se delavnice res želeli udeležiti brez prijave preko Kataloga KATIS, mi prosim pišite.

Kotizacija vključuje izvedbo dogodka, gradiva in okrepčila med odmori.

Z namenom zagotavljanja varnega in spodbudnega učnega okolja in načina dela je število mest na delavnici omejeno na največ 15 udeležencev.

Po izvedeni prijavi prejmete potrdilo o udeležbi, ki vam omogoča pridobitev točk za napredovanje. 

 

O izvajalcih

Dmitriy Kopina

Dmitriy Kopina

certificirani mednarodni trener pri Centru za nenasilno komunikacijo - CNVC

Dmitriy sem v prvi vrsti človek, sicer pa goreč raziskovalec življenja, ljubitelj narave in vsega živega. Moje poslanstvo je nuditi podporo posameznikom pri iskanju njim lastne poti, polnosti življenja in zavedanja z namenom povezovanja, sodelovanja, gradnje skupnosti, izboljševanja odnosov in kvalitete življenja.

Delujem kot trener, strokovnjak, vodja, coach, oče in učitelj na osebnih in poslovnih področjih. Ob tem sem izkušen komunikator, dolgoletni praktik na področju partnerskih odnosov in povezovalne komunikacije.

Po izobrazbi sem magister ekonomskih in poslovnih ved, z več kot 30 let izkušenj pri vodenju, skupinskem delu, organiziranju in izobraževanju v različnih domačih in mednarodnih okoljih. Sem certificiran trener nenasilne komunikacije pri Centru za nenasilno komunikacijo (CNVC).

Javor Škerlj Vogelnik

Javor Škerlj Vogelnik

v procesu certifikacije za mednarodnega trenerja pri Centru za nenasilno komunikacijo - CNVC

Sem dipl. prof. športne vzgoje z večletnimi izkušnjami poučevanja otrok in odraslih v športu. V zadnjih letih med drugim delujem kot trener komunikacijskih veščin v poslovnem okolju, na univerzah, v mladinskih centrih in drugih organizacijah.

Še posebej me pritegnejo večdnevna izobraževanja in intenzivni treningi povezovalne komunikacije, v svoje delo pa vključujem tudi gibalne pristope. Nenasilna/povazovalna komunikacija mi predstavlja most k poglobljenemu stiku s seboj in drugimi, hkrati pa me navdušuje njena praktična uporabnost v vsakdanjem življenju in odnosih.

Iz želje po poglabljanju znanja in širjenju tovrstnega pristopa, sem vstopil v proces certifikacije za mednarodnega trenerja pri Centru za nenasilno komunikacijo (CNVC). Med moje strasti spada tudi glasba, izdelovanje iz lesa, postopoma pa se izobražujem tudi iz gibalno terapevtske metode Movement Medicine.