fbpx
+386 (0)68 176 373 info@dobrobit.si

Sanje male žirafe - Sočutna igralnica – razvoj veščin za povezovalno komuniciranje predšolskih otrok

Uvodna tematska delavnica nenasilne / povezovalne komunikacije za vzgojiteljice, varuhinje, učiteljice in starše predšolskih otrok

tridnevna izkustvena delavnica

Termini delavnic:

13. – 15. april 2022, v Ljubljani

 

 

Prijavi se - KATISPrijavi se - E-mail
Nekateri NVC uporabljajo za doseganje sočutja do samega sebe, nekateri za ustvarjanje večje globine svojih osebnih odnosov, spet drugi pa za izgradnjo učinkovitih odnosov na delovnem mestu ali na političnem prizorišču. NVC se po vsem svetu učinkovito uporablja na vseh ravneh komunikacije in v različnih situacijah: intimni odnosi, družine, šole, organizacije in ustanove, terapija in svetovanje, diplomatska in poslovna pogajanja, v konfliktih in sporih kakršne koli narave.”       dr. Marshall Rosenberg

V kolikor vas zanima doseganje boljšega razumevanja, sodelovanja, učinkovitosti in opolnomočenja v komunikaciji, je to najverjetneje pravi dogodek za vas. Na delavnici bo poudarek na razumevanju sebe, vzpostavljanju poglobljenega stika s sabo, sočutnim odnosom do drugih in pristnim izražanjem v skladu s svojo edinstvenostjo, s svojimi potrebami in vrednotami na način, ki ohranja spoštljive, iskrene in sočutne odnose.

Cilji 

Udeleženci boste spoznali in utrjevali naslednja znanja in veščine nenasilne komunikacije:

Na delavnici boste lahko razvijali osebne kompetence in tehnik poučevanja:
(1) sočutje in empatija zase in druge,
(2) iskreno in suvereno izražanje v vseh situacijah,
(3) prepoznavanje občutkov, potreb in vrednost posameznika,
(4) mediacija otrok in medvrstniška mediacija,
(5) poučevanje skozi igro / igralne urice komunikacije,
(6) tehnike in pristopi za poučevanje otrok o sočutni / nenasilni komunikaciji

Nekatere od tem, ki jih bomo raziskovali na delavnici:
• Uvod in teorija povezovalne / nenasilne komunikacije
• Sočutje in empatija zase
• Aktivno in empatično poslušanje in sprejemanje drugega
• Prepoznavanje občutkov, potreb in vrednost posameznika
• Mediacija otrok in medvrstniška mediacija
• Poučevanje skozi igro / igralne urice komunikacije
• Tehnike in pristopi za poučevanje otrok o sočutni / nenasilni komunikaciji
• Refleksija, evalvacija in zaključek

 

Program

Ko jasno in iskreno komuniciram na povezovalen način, si povečam možnosti, da bodo drugi spremenili svoje vedenje, ne glede na to ali poznajo metode povezovalne komunikacije ali ne. Naš namen bo, da raziskujemo in odpremo prostor možnosti za iskanje rešitev, ki lažje in pogosteje izpolnijo potrebe vseh udeleženih in s tem prispevajo h konstruktivnemu obvladovanju konfliktov.

Model povezovalne komunikacije je izrazito izkustven, zato bomo na delavnici izvedli vrsto interaktivnih vaj, ki bodo doprinesle k jasnosti, kako model deluje. Delo bo potekalo na resničnih primerih iz vašega vsakodnevnega življenja. Poseben poudarek bomo namenili delovanju in uporabi v vzgojno izobraževalnem okolju, izkušnje pa bodo uporabne tako v domačem kot delovnem okolju.

Delavnica je primerna za popolne začetnike, saj za udeležbo ni potrebno nobeno predznanje. V kolikor ste se s povezovalno/nenasilno komunikacijo že srečali, ste prav tako dobrodošli, saj boste na delavnici imeli možnost znanje še poglobiti in vaditi.

Delavnica bo potekala v slovenskem jeziku.

 

          Objava je tudi v katalogu KATIS.

Na delavnici bomo spoznavali nekatere veščine, usmeritve in pristope povezovalne komunikacije, ki delujejo na vseh življenjih področjih, posebna pozornost pa bo na uporabi v vrtcih in šolah. 

Izobraževanje povezovalne komunikacije temelji na veščinah nenasilne komunikacije (po dr. Marshalu Rosenbergu), v tujini priznanega in uveljavljenega pristopa k komunikaciji. V odnose prinaša večje razumevanje občutkov in potreb vseh vpletenih ter posledično povezanost, sproščenost, veselje in radost.

Udeleženci tega dvodnevnega izobraževanja pridobite možnost vadbe na srečanjih skupine za nenasilno komunikacijo v Ljubljani, ki potekajo dvakrat mesečno.

Izvedba in cena

Kraj in čas

Izobraževanje bo potekalo:

Ljubljana, 18.3.2022 – 20.3.2022 ;  
v petek od 15:00 do 20:00 ure,
v soboto in nedeljo od 9:00 do 17:30 ure.

Ljubljana, 13.4.2022 – 15.4.2022 ;
v sredo, četrtek in petek, vse dni od 9:00 do 17:00 ure.

Kotizacija

Za zaposlene v VIZ, kjer je plačnik organizacija: 175,00 EUR.
Za samoplačnike je cena delavnice 135,00 EUR. 
Za fizične osebe je možno plačilo na do 3 mesečne obroke brez obresti
.


V kolikor bi se delavnice res želeli udeležiti brez prijave preko Kataloga KATIS, mi prosim pišite.

Kotizacija vključuje izvedbo dogodka, gradiva in okrepčila med odmori.

Z namenom zagotavljanja varnega in spodbudnega učnega okolja in načina dela je število mest na delavnici omejeno na 12 udeležencev.

Po izvedeni prijavi prejmete potrdilo o udeležbi, ki vam omogoča pridobitev točk za napredovanje. 

 

O izvajalcih

dr. Dmitriy Kopina

dr. Dmitriy Kopina

certificirani mednarodni trener pri Centru za nenasilno komunikacijo - CNVC


Dmitriy sem v prvi vrsti človek, sicer pa goreč raziskovalec življenja, ljubitelj narave in vsega živega. Moje poslanstvo je nuditi podporo posameznikom pri iskanju njim lastne poti, polnosti življenja in zavedanja z namenom povezovanja, sodelovanja, gradnje skupnosti, izboljševanja odnosov in kvalitete življenja.

Delujem kot trener, strokovnjak, vodja, coach, oče in učitelj na osebnih in poslovnih področjih. Ob tem sem izkušen komunikator, dolgoletni praktik na področju partnerskih odnosov in povezovalne komunikacije.

Po izobrazbi sem doktor znanosti, z več kot 30 let izkušenj pri vodenju, skupinskem delu, organiziranju in izobraževanju v različnih domačih in mednarodnih okoljih. Sem certificiran trener nenasilne komunikacije pri Centru za nenasilno komunikacijo (CNVC).

 

Marša Jović

Marša Jović

v postopku certifikacije za mednarodni trener pri Centru za nenasilno komunikacijo - CNVC


Naša Marša je zaljubljena v življenje, glasbo in Afriko. Po prepričanju je veganka, po duši plesalka, po srcu pa jezikoslovka. Ti trije tokovi jo vodijo, ko na svoji neobičajni življenjski poti krmari med prevajanjem, vzgajanjem, poučevanjem, podjetništvom in prostovoljstvom. Je neumorna iskalka novih znanj. Navdihujejo jo odnosi, komunikacija in vzgoja za mir. Kadar odkrije svoje strasti, se zapre v sobico in študira.

Marša je anglistka, pedagoginja montessori 0-12, v postopku certifikacije za trenerko nenasilne komunikacije, avtorica knjige Dao v kuhinji, predavateljica in mama dvema predšolskima otrokoma.

Marša je tudi soustanoviteljica skupnosti Kajžica : več…