fbpx
+386 (0)68 176 373 info@dobrobit.si

Ustvarjanje skrbnih, spoštljivih in opolnomočenih odnosov v domačem in poslovnem okolju

Uvodna delavnica nenasilne / povezovalne komunikacije

dvodnevna izkustvena delavnica

6. in 7. junij 2020, v Ljubljani

Prijavi se

Nekateri NVC uporabljajo za doseganje sočutja do samega sebe, nekateri za ustvarjanje večje globine svojih osebnih odnosov, spet drugi pa za izgradnjo učinkovitih odnosov na delovnem mestu ali na političnem prizorišču. NVC se po vsem svetu učinkovito uporablja na vseh ravneh komunikacije in v različnih situacijah: intimni odnosi, družine, šole, organizacije in ustanove, terapija in svetovanje, diplomatska in poslovna pogajanja, v konfliktih in sporih kakršne koli narave.”       dr. Marshall Rosenberg

V kolikor vas zanima doseganje boljšega razumevanja, sodelovanja, učinkovitosti in opolnomočenja v komunikaciji, je to najverjetneje pravi dogodek za vas. Na delavnici bo poudarek na razumevanju sebe, vzpostavljanju poglobljenega stika s sabo, sočutnim odnosom do drugih in pristnim izražanjem v skladu s svojo edinstvenostjo, s svojimi potrebami in vrednotami na način, ki ohranja spoštljive, iskrene in sočutne odnose.

Cilji 

Udeleženci boste spoznali in utrjevali naslednja znanja in veščine nenasilne komunikacije:

Empatično sprejemanje sogovornika in aktivno poslušanje

Poslušati ne pomeni nujno tudi resnično slišati in razumeti sogovornika. Zgodi se, da nam med poslušanjem sogovornika misli uidejo in nismo več pri stvari, kar pogosto vodi v nerazumevanje in nepotrebne konflikte. Vsebina komunikacije pogosto vsebuje skriti pomen, ki ga je težje prepoznati, še posebej, v kolikor so naši sogovorniki v stresnih in/ali čustveno intenzivnih situacijah.

Na delavnici bomo raziskovali in spoznavali načine vzpostavljanja sočutnega stika s sogovornikom, iskanju skritega pomena izza verbalne in neverbalne komunikacije, kako v polnosti prisluhniti sogovorniku in kako pomagati sogovorniku, da se lahko v polnosti izrazi v vsaki situaciji.

Avtentično, suvereno in iskreno izražanje

Velikokrat si želimo biti slišani, razumljeni in sprejeti, hkrati pa naš sogovornik tega ne opazi.

Na delavnici bomo spoznali načine, kako se izraziti na način, ko sogovorniku s svojim načinom izražanja pomagamo, da nas lažje sliši in razume. Poudarek bo tudi na izražanju prošenj za to kar res potrebujemo, na način, da sogovorniku olajšamo izbiro. Raziskovali bomo, kako reči in kako slišati besedo NE in hkrati ostati v stiku in povezani. 

Samo-empatija, sprejemanje in sočutje do samega sebe

Ob doživljanju nekaterih čustveno intenzivnih situacij, ki bi jih lahko označili kot neprijetne, še posebej kadar verjamemo, da smo ravnali “napačno” oz. nismo ravnali v skladu z načeli, vrednotami, normami in pravili družbe in okolja v katerem živimo, za tovrtna dejanja pogosto krivimo sebe. Ob tem se lahko počutimo žalostni, nemočni, jezni ali frustrirani, vse to pa vpliva na kvaliteto našega življenja. Pogosto smo sami sebi najhujši “rabelj”. 

Na delavnici bomo poseben poudarek namenili podpori samemu sebi, kako ostajati miren v čustveno intenzivnih situacijah in kako ukrepati, ko nas čustva preplavijo, kaj storiti ko obtožujemo ali grajamo sami sebe. Razsikovali in prepoznavali bomo različne možnosti odzivanja v čustveno napetih situacijah, prepoznavanje naših čustev vrednot in potreb in načine za vzpostaljanaje sočutnega stika s sabo v vseh situacijah.

Program

Ko jasno in iskreno komuniciram na povezovalen način, si povečam možnosti, da bodo drugi spremenili svoje vedenje, ne glede na to ali poznajo metode povezovalne komunikacije ali ne. Naš namen bo, da raziskujemo in odpremo prostor možnosti za iskanje rešitev, ki lažje in pogosteje izpolnijo potrebe vseh udeleženih in s tem prispevajo h konstruktivnemu obvladovanju konfliktov.

Model povezovalne komunikacije je izrazito izkustven, zato bomo na delavnici izvedli vrsto interaktivnih vaj, ki bodo doprinesle k jasnosti, kako model deluje. Delo bo potekalo na resničnih primerih iz vašega vsakodnevnega življenja. Poseben poudarek bomo namenili delovanju in uporabi tako v domačem kot poslovnem okolju in sledili, kam nas raziskovanje življenja popelje.

Delavnica je primerna za popolne začetnike, saj za udeležbo ni potrebno nobeno predznanje. V kolikor ste se s povezovalno/nenasilno komunikacijo že srečali, ste prav tako dobrodošli, saj boste na delavnici imeli možnost znanje še poglobiti in vaditi.

Delavnica bo potekala v slovenskem jeziku. 

Na delavnici bomo spoznavali nekatere veščine, usmeritve in pristope povezovalne komunikacije, ki delujejo na vseh življenjih področjih, posebno pozornost pa bo na odnosih z drugimi in s sabo. 

Izobraževanje povezovalne komunikacije temelji na veščinah nenasilne komunikacije (po dr. Marshalu Rosenbergu), v tujini priznanega in uveljavljenega pristopa k komunikaciji. V odnose prinaša večje razumevanje občutkov in potreb vseh vpletenih ter posledično povezanost, sproščenost, veselje in radost.

Udeleženci tega dvodnevnega izobraževanja pridobite možnost vadbe na srečanjih skupine za nenasilno komunikacijo v Ljubljani, ki potekajo dvakrat mesečno.

Izvedba in cena

Kraj in čas

Izobraževanje bo potekalo v Ljubljani, izobraževalni center Gnezdo, Štula 10,
v soboto in nedeljo, 6. in 7.6. 2020,
oba dneva od 9:00 do 17:00 ure.

Kotizacija

V primeru, da je plačnik organizacija ali podjetje je cena delavnice 155,00 EUR.
Za samoplačnike / fizične osebe je cena delavnice 115,00 EUR.
Za fizične osebe je možno plačilo na do 3 mesečne obroke brez obresti.

 
V kolikor bi se delavnice res želeli udeležiti, pa vam cena predstavlja oviro, mi prosim sporočite, pa bomo skupaj poiskali rešitev.

Kotizacija vključuje izvedbo dogodka, gradiva in okrepčila med odmori.

Z namenom zagotavljanje varnega in spodbudnega učnega okolja in načina dela je število mest na delavnici omejeno na največ 16 udeležencev.

Po zaključeni prijavi boste v kratkem prejeli potrdilo udeležbe in podatke za izvedbo plačila.

 

O izvajalcu

dr. Dmitriy Kopina

dr. Dmitriy Kopina

certificirani mednarodni trener pri Centru za nenasilno komunikacijo - CNVC

 

Dmitriy sem v prvi vrsti človek, sicer pa goreč raziskovalec življenja, ljubitelj narave in vsega živega. Moje poslanstvo je nuditi podporo posameznikom pri iskanju njim lastne poti, polnosti življenja in zavedanja z namenom povezovanja, sodelovanja, gradnje skupnosti, izboljševanja odnosov in kvalitete življenja.

Delujem kot trener, strokovnjak, vodja, coach, oče in učitelj na osebnih in poslovnih področjih. Ob tem sem izkušen komunikator, dolgoletni praktik na področju partnerskih odnosov in povezovalne komunikacije.

Po izobrazbi sem doktor znanosti, z več kot 30 let izkušenj pri vodenju, skupinskem delu, organiziranju in izobraževanju v različnih domačih in mednarodnih okoljih. Sem certificiran trener nenasilne komunikacije pri Centru za nenasilno komunikacijo (CNVC).