fbpx
+386 (0)68 176 373 info@dobrobit.si

Umetnost in znanost dobrih odnosov

Intenzivna uvodna delavnica nenasilne / povezovalne komunikacije - REI NVC

 izkustvena delavnica – 16 učnih ur – ON LINE – Zoom

Termini delavnic 2024 (želeni termin izberite ob prijavi):

7., 8., 14., in 15. maj 2024, od 17:00 do 20:30 –  na daljavo (ON LINE – Zoom)

So odnosi za vas pomembna vrednota? Si želite odnos s sabo in drugimi še izboljšati in ste hkrati  pripravljeni na spremembe? Potem ste na pravem mestu.

Če v odnosu do sebe hrepenite po več miru, lahkotnosti, zaupanja, sočutja in stika s sabo, hkrati pa vam so vam v odnosih z drugimi pomembni suverenost, razumevanje, spoštovanje, sočutje in slišanost, hkrati pa tudi sodelovanje, učinkovitost in povezanost, je to najverjetneje pravi dogodek za vas.

Na delavnici bo poudarek na razumevanju sebe, vzpostavljanju poglobljenega stika s sabo, sočutnim odnosom do drugih in pristnim izražanjem v skladu s svojo edinstvenostjo, s svojimi potrebami in vrednotami na način, ki ohranja spoštljive, iskrene in sočutne odnose, tako v domačem, kot poslovnem okolju.

Cilji in namen 

Na delavnici boste spoznali kako: 

– ohranjati notranji mir v čustveno intenzivnih in konfliktnih situacijah,
– uporabljati čustveno inteligenco in kako prepoznavati čustva in občutke,
– prevzemati odgovornost za svoje občutke in kje so vzroki za naša čutenje,
– resnično poslušati sogovornika in razumeti bistvo in pomen izza besed in dejanj drugega,
– slediti življenju v sebi, prepoznati in slediti svojemu bistvu in temu, kar nam je v življenju dragoceno,
– kako izražati prošnje in povabila, na jasen in povezovalen način,
– v vsakem trenutku, na povezovalen način izraziti, kaj nam je pomembno in kaj potrebujemo,
– vzpostavljati stik in povezanost, tudi kadar se z drugimi na strinjamo,
– se sočutno in empatično odzvati v čustveno intenzivnih situacijah,
– se iskreno in avtentično izraziti v vseh situacijah,
– prepoznati razdiralen jezik pri sebi in drugih in kako se ga preoblikovati,
– prepoznati stresne odzive pri sebi in drugih in kako spremeniti odziv,
– ustvarjati dialog, ki povezuje in ustvarja izjemne odnose,
– se odzvati umirjeno in povezovalno, ko nas preplavijo jeza, bes, sram, krivda, nemoč ali naveličanost,
– ustvariti in ohranjati čustveno ravnovesje,
– iskati “win-win” rešitve, ki temeljijo na upoštevanju potreb vseh vpletenih,
– izražati hvaležnost in zahvale za drobna, pa tudi pomembna dejanja, na opolnomočen in vzpodbuden način,
– dajati povratne informacije, ki ponujajo priložnost za osebni razvoj.

Ta delavnica je za vas če: 

– so odnosi za vas pomembna vrednota in jih želite izboljšati,
– se soočate z občutki krivde, jeze, besa, nemoči ali naveličanosti in si želite več prijetnih čutenj,
– ste v odnosih naveličani vedno istih vzorcev pogovorov in delovanja,
– ste radovedni, kako spremeniti svoje odzive v čustveno intenzivnih ali konfliktnih situacijah,
– hrepenite po več sočutnosti, iskrenosti, razumevanja, empatije, povezanosti in sodelovanja,
– želite nova orodja za upravljanje s čustveno inteligenco,
– se želite iskreno in suvereno izražati na povezovalen način,
– želite v polnosti prisluhniti sogovorniku in razumeti tudi pomen izza besed in dejanj sebe in drugih,
– v osebnih in poslovnih odnosih ustvarjati višjo kvaliteto življenja,
– ste na poti raziskovanja in osebne rasti,
– so odnosi del vaše poklicne poti in delujete na področjih prodaje, vodenja, upravljanja s človeškimi viri, učitelj, predavatelj, idr.,
– delujete na področju podpore ali zdravja in ste coach, svetovalec, zdravstveni ali socialni delavec, terapevt, zdravitelj, idr., in
– ste pripravljeni v soje življenja vnašati spremembe,
– vam ustreza e-način (on-line) izobraževanja.

Kaj pravijo udeleženci

"Nekaj časa sem brez uspeha iskal stavke kako opisat kar mi je naše druženje dalo.
Dokler mi ni včeraj, doma, med prepirom, uspelo spraviti v prakso:
…kako s pomočjo vikend delavnice narediš doma nekaj, kar v 20 letih nisi.
…ko že n-tič poslušaš isto reč, vendar končno slišiš kaj partner potrebuje, ne pa kaj govori.
…in pri tem z veseljem spremeniš svoje vedenje, da mu sploh lahko ponudiš kar res potrebuje.
in Hvala. "

Aleš Š.

Vodja operative, TRM filter d.o.o.

"Po mojih izkušnjah ta delavnica pride prav vsem, ki se soočate s kakršnimi koli izzivi v odnosih, tako v partnerstvu, z mlajšimi otroki in najstniki ali z odnosi v službi. Pa ne zato, da bi v prvi vrsti spreminjali druge, ampak, da bi najprej sprejeli in podprli sebe, iz tega sprejemanja pa delovali v svojih družinah, službah in širšem okolju ...
Trener Dmitriy Kopina je znal čudovito preplesti teoretični del delavnice z izkustvenim delom. Z dinamiko skupine je uspel sodelovati tako, da je bil posameznik v skupini slišan, viden in upoštevan. Prav vsak je dobil odgovore na vprašanja, s katerimi je prišel na delavnico in še več kot to, prav vsak se je čutil varno in povezan del skupine.
Iskrena hvala in priporočam ...  "

Ksenja J.

Učiteljica in terapevtka

"Na Dmitriyevi delavnici sem delala na dveh primerih, ki sem jih imela priložnost delati tudi kot demonstracijo prav z  Dmitriyem. Prvič v življenju sem uspela konflikt zaključiti na način kot sem to vedno želela. Pred tem se je ta konflikt ponavljal v različnih situacijah, vedno znova in znova.  Prvič v življenju sem izrazila svoje dejanske občutke in potrebe, pred tem sem v vsaki konflikti situacija dajala (pretiran) fokus le na dejanja sogovornika. S to delavnico je celotna serija konfliktov dobila epilog in jih od tedaj obravnavam na povsem drugačen način, ki mi daje bistveno več zavedanja radosti in miru, hkrati pa ohranjam povezanost s sogovornikom."

A. P.

Odnosi z javnostjo in naravno zdravljenje

"Nikoli več ne bom gledala na konflikt kot "Ti imaš prav!" in "Jaz imam narobe!" ;ali obratno. Le tako lahko v konfliktni situaciji najdem rešitve, ki upoštevajo obe strani."

Mojca P.

Revizorka

"Navdušena sem nad delavnico, ker smo lahko udeleženci vse nove komunikacijske načine vadili v parih in v skupinah. Dmitriy, vodja delavnice nas je znal na zelo sproščen, igriv in kreativen način popeljati skozi različne situacije, v katerih smo se učili empatičnega komuniciranja in izražanja sebe ter tihega empatičnega poslušanja drugih. Menim, da nam ta dvosmerna komunikacija, ki vključuje pozorno in prisotno poslušanje zelo manjka, zato mi je bilo to izobraževanje še toliko bolj všeč in bi ga priporočala vsem.
Dmitriy je znal z vsemi udeleženci vzpostaviti prijeten, sproščen in spoštljiv odnos in na njegovi delavnici sem res uživala. Zagotovo se bom še kdaj udeležila kakšne njegove delavnice, ker je znanje, ki ga podaja neprecenljivo za vse nas, ko smo doma z najbližjimi, ko v službi komuniciramo s sodelavci ali ko smo sami s seboj. Da se znamo vživeti vase in v druge ter znamo prepoznati, katere potrebe morebiti niso zadovoljene ter se izrazimo na spoštljiv način."

Maja P.

Profesorica

"Delavnica je zanimiva in inspirativna izkušnja za vsakogar, ki ga zanimajo metode komuniciranja. Delavnica je dinamična, saj se dela na praktičnih nalogah, skozi katere se spoznava teorija. Priporočam, vsakomur, ki se želi naučiti bolje poslušati sebe in druge, saj že tekom vaj lahko prepoznate kak nezaveden vzorec.. " 

Špela S.

Specialistka za marketing in komunikacijo

"Zelo sem zadovoljna, da sem se delavnice udeležila skupaj z možem. Bilo je intenzivno, poučno, ravno dovolj teorije, da smo se lahko učili in preko vaj prenašali znanje v prakso. Potrebno je bilo stopiti izven cone udobja, a se je splačalo. Verjamem, da bova oba uspela to znanje prenesti v vsakdanjo komunikacijo. Da sva se delavnice udeležila oba vidim kot pomembno prednost, saj sedaj oba bolje razumeva načine sporazumevanje z empatijo. Dmitriy je skozi vodenje delavnice praktično uporabljal principe, o katerih smo se učili. Izjemno! "

Maja B.

Učiteljica

"NVC je zame čudovito celostno orodje, ki zelo jasno in praktično pristopa k razumevanju življenja v nas samih in drugih. Neizmerno sem hvaležna za izkušnjo na delavnici.
Že nekaj let se zavedam pomembnosti čustev, a sem se pogosto vseeno spraševala o smiselnosti vsega tega čutenja, predihavanja in predelovanja vzorcev. Kot da bi manjkal en košček sestavljanke. In NVC mi je končno vse povezal v čudovito celoto. Dojela sem, da nam čustva, ki jih doživljamo (zaradi sedanjih ali preteklih dogodkov) kažejo na naše potrebe. Potrebe za katere moramo poskrbeti, da bo naše življenje lahkotno in radostno. Dokler se jih v polnosti ne zavedamo, jih tudi zadovoljiti ne moremo (še maj pa kdorkoli drug) in se potem vrtimo v začaranem krogu nezadovoljstva, očitkov in zamer. Hkrati nas NVC spodbudi tudi k razumevanju in iskanju potreb drugih, da si lažje prisluhnemo in se povežemo."

Petra I.

dr. vet. med.

"Odlično strukturirana in izpeljana delavnica. Varno in podporno okolje, kjer je Dmitriy poskrbel za učinkovito podajanje znanja. Iz delavnice odhajam z učinkovitimi orodji za povezovalno komunikacijo."

Jure Č.

Podjetnik in ustanovitelj portala prevozi.si

"Priporočam!! Po mojem mnenju nekaj, kar bi moral osvojiti vsak Zemljan. Razumeti in izražati svoje potrebe. Zaznavati in jasno izražati svoja občutenja....dragoceno in srčno...
Teorije komaj kaj, veliko smo izkusili na primerih!
Hvala Dmitriy Kopina za deljeno in še kako uporabno znanje. Jasno občutim napredek v svojem življenju.... Hvaležna!!."

Tjaša J.

Umetnica, raziskovalka in učiteljica plesa

Program

Delavnica poteka interaktivno, po načelih izkustvenega učenja, kjer se manjši obseg teorije prepleta z večjim delom praktičnih, preizkušenih in uporabnih interaktivnih vaj, ki bodo doprinesle k jasnosti, kako model deluje. Delo bo potekalo na resničnih primerih iz vašega vsakodnevnega življenja, izberete pa lahko tako primere iz osebnega, kot poslovnega okolja. Udeleženci ste vabljeni, da že pred delavnico razmislite o primerih, na katerih boste želeli delati. 

Delavnica je primerna za popolne začetnike, saj za udeležbo ni potrebno nobeno predznanje.

Delavnica je zasnovana po konceptu REI, ki vključuje razvoj veščin, sposobnosti, znanja in vedenja na treh ključnih temeljih človekovega obstoja: (1) Racionalnemu: razumevanje, znanje, sposobnosti,  (2) Emocionalnemu: čustva, zavedanje, utelešenost, gibanje, izražanje, stik in (3) Intuitivnemu: povezanost, intuicija, skupnost, soodvisnost, sodelovanje, duhovnost in višja zavest.  

Delavnica bo potekala v slovenskem jeziku. 

Nekateri NVC uporabljajo za doseganje sočutja do samega sebe, nekateri za ustvarjanje večje globine svojih osebnih odnosov, spet drugi pa za izgradnjo učinkovitih odnosov na delovnem mestu ali na političnem prizorišču. NVC se po vsem svetu učinkovito uporablja na vseh ravneh komunikacije in v različnih situacijah: intimni odnosi, družine, šole, organizacije in ustanove, terapija in svetovanje, diplomatska in poslovna pogajanja, v konfliktih in sporih kakršne koli narave.”       dr. Marshall Rosenberg

Nenasilna komunikacija, jezik Življenja, 3. izdaja, je knjiga avtorja dr. Marshalla Rosenberga, v slovenskem jeziku, izdano v so-založbi Dobrobit in Samarijan v letu 2022. Knjiga je osnovno delo, učbenik in priročnik uporabe jezika NVC. V svetu je bilo prodanih več kot 5 milijonov izvodov, prevedena pa je v številne jezike. Od julija 2022 pa je na voljo tudi v slovenskem jeziku.  

Knjigo lahko ob prijavi na delavnico naročite po promocijski ceni 20 €
(prodajna cena knjige je 29,95 €). 

Izvedba in cena

Kraj in čas

Izobraževanje bodo potekala ON-LINE – Zoom, želeni termin izberite pri prijavi
ob torkih in sredah 4., 5., 14., in 15. maj 2024,
od 17:00 do 20:30 – na daljavo (ON LINE – Zoom).

Kotizacija

Vaš prispevek za udeležbo na delavnici (16 učnih ur) je 185,00 EUR.
Za pare (skupna prijava in plačilo dveh oseb) 150,00 EUR.
Za skupine (skupna prijava in plačilo treh ali več oseb) 135,00 EUR.
Za študente, upokojence in brezposelne je cena delavnice 115,00 EUR.

Za fizične osebe je možno plačilo na do 3 mesečne obroke brez obresti.

 
V kolikor bi se delavnice res želeli udeležiti, pa vam cena predstavlja oviro, mi prosim sporočite, pa bomo skupaj poiskali rešitev.

Kotizacija vključuje izvedbo dogodka in e-gradiva.

Z namenom zagotavljanje varnega in spodbudnega učnega okolja in načina dela je število mest na delavnici omejeno na največ 20 udeležencev.

Po zaključeni prijavi boste v kratkem prejeli potrdilo udeležbe in podatke za izvedbo plačila.

 

O izvajalcu

dr. Dmitriy Kopina

dr. Dmitriy Kopina

certificirani mednarodni trener pri Centru za nenasilno komunikacijo - CNVC


Dmitriy sem v prvi vrsti človek, sicer pa goreč raziskovalec življenja, ljubitelj narave in vsega živega. Moje poslanstvo je nuditi podporo posameznikom pri iskanju njim lastne poti, polnosti življenja in zavedanja z namenom povezovanja, sodelovanja, gradnje skupnosti, izboljševanja odnosov in kvalitete življenja.

Delujem kot trener, strokovnjak, vodja, coach, oče in učitelj na osebnih in poslovnih področjih. Ob tem sem izkušen komunikator, dolgoletni praktik na področju partnerskih odnosov in povezovalne komunikacije.

Po izobrazbi sem doktor znanosti, z več kot 30 let izkušenj pri vodenju, skupinskem delu, organiziranju in izobraževanju v različnih domačih in mednarodnih okoljih. Sem certificiran trener nenasilne komunikacije pri Centru za nenasilno komunikacijo (CNVC).