fbpx
+386 (0)68 176 373 info@dobrobit.si

Coaching in mediacija mladostnikov in odraslih po načelih sočutne/nenasilne komunikacije

Tematska delavnica nenasilne / povezovalne komunikacije v obsegu 32 učnih ur - 2 točki

štiridnevna izkustvena delavnica

Termini delavnic:

26., 27., 28., in 29. maj 2022; v Ljubljani
–  od četrtka do nedelje

Prijavi se - KATISPrijavi se - email
Nekateri NVC uporabljajo za doseganje sočutja do samega sebe, nekateri za ustvarjanje večje globine svojih osebnih odnosov, spet drugi pa za izgradnjo učinkovitih odnosov na delovnem mestu ali na političnem prizorišču. NVC se po vsem svetu učinkovito uporablja na vseh ravneh komunikacije in v različnih situacijah: intimni odnosi, družine, šole, organizacije in ustanove, terapija in svetovanje, diplomatska in poslovna pogajanja, v konfliktih in sporih kakršne koli narave.”       dr. Marshall Rosenberg

V kolikor vas zanima doseganje boljšega razumevanja, sodelovanja, učinkovitosti in opolnomočenja v komunikaciji, je to najverjetneje pravi dogodek za vas. Na delavnici bo poudarek na razumevanju sebe, vzpostavljanju poglobljenega stika s sabo, sočutnim odnosom do drugih in pristnim izražanjem v skladu s svojo edinstvenostjo, s svojimi potrebami in vrednotami na način, ki ohranja spoštljive, iskrene in sočutne odnose. Posebni poudarki bodo na upravljanju konfliktov v obliki mediacije in uporabi coachinga za doseganje ciljev, ko sta tudi pot in način doseganja cilja res pomembna. 

Cilji 

Udeleženci boste spoznali, raziskovali in utrjevali naslednja znanja in veščine nenasilne komunikacije:

Na delavnici boste lahko osvojili sledeča znanja in veščine:
(1) Teorija komunikacije, vloga občutkov vrednot in potreb,
(2) Osnove in trije stebri povezovalne komunikacije, empatija in iskrenost,
(3) Iskanje in prepoznavanje občutkov, vrednote in potreb pri sebi in drugih,
(4) Ohranjanje stika in povezanosti, iskanje pomena izza besed,
(5) Osnove in proces mediacije,
(6) Mediacija v praksi
(7) Osnove sočutnega coachinga, metodi G.R.O.W. in NVC
(8) Coaching v praksi

Nenasilna / povezovalna komunikacije je uporabna v različnih situacijah:
(1) pri komunikaciji s starši otrok,
(2) pri razumevanju in komunikaciji za otroki in mladostniki,
(3) pri upravljanju konfliktov in mediaciji, (4) za izboljšanje stika s sabo v stresnih in čustveno intenzivni situacijah,
(5) izboljšanju odnosov s sodelavci in
(6) mnogih drugih.

 

Program

Ko jasno in iskreno komuniciram na povezovalen način, si povečam možnosti, da bodo drugi spremenili svoje vedenje, ne glede na to ali poznajo metode povezovalne komunikacije ali ne. Naš namen bo, da raziskujemo in odpremo prostor možnosti za iskanje rešitev, ki lažje in pogosteje izpolnijo potrebe vseh udeleženih in s tem prispevajo h konstruktivnemu obvladovanju konfliktov in doseganju ciljev.

Model povezovalne komunikacije je izrazito izkustven, zato bomo na delavnici izvedli vrsto interaktivnih vaj, ki bodo doprinesle k jasnosti, kako model deluje. Delo bo potekalo na resničnih primerih iz vašega vsakodnevnega življenja. Poseben poudarek bomo namenili delovanju in uporabi v vzgojo izobraževalnem okolju, izkušnje pa bodo uporabne tako v domačem kot delovnem okolju. Delavnica je okvirno 20% teoretičnih podlag in predavanj in 80% izkustvenega učenja.

Delavnica je primerna za popolne začetnike, saj za udeležbo ni potrebno nobeno predznanje. V kolikor ste se s povezovalno/nenasilno komunikacijo že srečali, ste prav tako dobrodošli, saj boste na delavnici imeli možnost znanje še poglobiti in vaditi.

Delavnica bo potekala v slovenskem jeziku.

 

Objava v katalogu KATIS

https://paka3.mss.edus.si/Katis/Program.aspx?ID=5917 

Na delavnici bomo spoznavali nekatere veščine, usmeritve in pristope povezovalne komunikacije, ki delujejo na vseh življenjih področjih, posebna pozornost pa bo na uporabi v vrtcih in šolah. 

Izobraževanje povezovalne komunikacije temelji na veščinah nenasilne komunikacije (po dr. Marshalu Rosenbergu), v tujini priznanega in uveljavljenega pristopa k komunikaciji. V odnose prinaša večje razumevanje občutkov in potreb vseh vpletenih ter posledično povezanost, sproščenost, veselje in radost.

Udeleženci tega dvodnevnega izobraževanja pridobite možnost vadbe na srečanjih skupine za nenasilno komunikacijo v Ljubljani, ki potekajo dvakrat mesečno.

Kaj pravijo udeleženci delavnice

"Nekaj časa sem brez uspeha iskal stavke kako opisat kar mi je naše druženje dalo.
Dokler mi ni včeraj, doma, med prepirom, uspelo spraviti v prakso:
…kako s pomočjo vikend delavnice narediš doma nekaj, kar v 20 letih nisi.
…ko že n-tič poslušaš isto reč, vendar končno slišiš kaj partner potrebuje, ne pa kaj govori.
…in pri tem z veseljem spremeniš svoje vedenje, da mu sploh lahko ponudiš kar res potrebuje.
in Hvala. "

Aleš Š.

Vodja operative, TRM filter d.o.o.

"Po mojih izkušnjah ta delavnica pride prav vsem, ki se soočate s kakršnimi koli izzivi v odnosih, tako v partnerstvu, z mlajšimi otroki in najstniki ali z odnosi v službi. Pa ne zato, da bi v prvi vrsti spreminjali druge, ampak, da bi najprej sprejeli in podprli sebe, iz tega sprejemanja pa delovali v svojih družinah, službah in širšem okolju ...
Trener Dmitriy Kopina je znal čudovito preplesti teoretični del delavnice z izkustvenim delom. Z dinamiko skupine je uspel sodelovati tako, da je bil posameznik v skupini slišan, viden in upoštevan. Prav vsak je dobil odgovore na vprašanja, s katerimi je prišel na delavnico in še več kot to, prav vsak se je čutil varno in povezan del skupine.
Iskrena hvala in priporočam ...  "

Ksenja J.

Učiteljica in terapevtka

"Na Dmitriyevi delavnici sem delala na dveh primerih, ki sem jih imela priložnost delati tudi kot demonstracijo prav z  Dmitriyem. Prvič v življenju sem uspela konflikt zaključiti na način kot sem to vedno želela. Pred tem se je ta konflikt ponavljal v različnih situacijah, vedno znova in znova.  Prvič v življenju sem izrazila svoje dejanske občutke in potrebe, pred tem sem v vsaki konflikti situacija dajala (pretiran) fokus le na dejanja sogovornika. S to delavnico je celotna serija konfliktov dobila epilog in jih od tedaj obravnavam na povsem drugačen način, ki mi daje bistveno več zavedanja radosti in miru, hkrati pa ohranjam povezanost s sogovornikom."

A. P.

Odnosi z javnostjo in naravno zdravljenje

"Delavnica je zanimiva in inspirativna izkušnja za vsakogar, ki ga zanimajo metode komuniciranja. Delavnica je dinamična, saj se dela na praktičnih nalogah, skozi katere se spoznava teorija. Priporočam, vsakomur, ki se želi naučiti bolje poslušati sebe in druge, saj že tekom vaj lahko prepoznate kak nezaveden vzorec.. " 

Špela S.

Specialistka za marketing in komunikacijo

"NVC je zame čudovito celostno orodje, ki zelo jasno in praktično pristopa k razumevanju življenja v nas samih in drugih. Neizmerno sem hvaležna za izkušnjo na delavnici.
Že nekaj let se zavedam pomembnosti čustev, a sem se pogosto vseeno spraševala o smiselnosti vsega tega čutenja, predihavanja in predelovanja vzorcev. Kot da bi manjkal en košček sestavljanke. In NVC mi je končno vse povezal v čudovito celoto. Dojela sem, da nam čustva, ki jih doživljamo (zaradi sedanjih ali preteklih dogodkov) kažejo na naše potrebe. Potrebe za katere moramo poskrbeti, da bo naše življenje lahkotno in radostno. Dokler se jih v polnosti ne zavedamo, jih tudi zadovoljiti ne moremo (še maj pa kdorkoli drug) in se potem vrtimo v začaranem krogu nezadovoljstva, očitkov in zamer. Hkrati nas NVC spodbudi tudi k razumevanju in iskanju potreb drugih, da si lažje prisluhnemo in se povežemo."

Petra I.

dr. vet. med.

"Odlično strukturirana in izpeljana delavnica. Varno in podporno okolje, kjer je Dmitriy poskrbel za učinkovito podajanje znanja. Iz delavnice odhajam z učinkovitimi orodji za povezovalno komunikacijo."

Jure Č.

Podjetnik in ustanovitelj portala prevozi.si

"Priporočam!! Po mojem mnenju nekaj, kar bi moral osvojiti vsak Zemljan. Razumeti in izražati svoje potrebe. Zaznavati in jasno izražati svoja občutenja....dragoceno in srčno...
Teorije komaj kaj, veliko smo izkusili na primerih!
Hvala Dmitriy Kopina za deljeno in še kako uporabno znanje. Jasno občutim napredek v svojem življenju.... Hvaležna!!."

Tjaša J.

Umetnica, raziskovalka in učiteljica plesa

Izvedba in cena

Kraj in čas

Izobraževanje bo potekalo:
Ljubljana, 26., 27., 28., in 29. maj 2022; – od četrtek do nedelje

Kotizacija

Za zaposlene v VIZ, kjer je plačnik organizacija je cena delavnice 275,00 EUR.
Za samoplačnike – fizične osebe je cena delavnice 215,00 EUR. 
Za fizične osebe je možno plačilo na do 3 mesečne obroke brez obresti
.


V kolikor bi se delavnice res želeli udeležiti brez prijave preko Kataloga KATIS, mi prosim pišite na e-mail info @ dobrobit.si.

Kotizacija vključuje izvedbo dogodka, gradiva in okrepčila med odmori.

Z namenom zagotavljanja varnega in spodbudnega učnega okolja in načina dela je število mest na delavnici omejeno na do 12 udeležencev.

Po izvedeni prijavi prejmete potrdilo o udeležbi, ki vam omogoča pridobitev točk za napredovanje.  

Prijava je možna preko kataloga KATIS ali na e-mail naslov info@dobrobit.si.

 

dr. Dmitriy Kopina

dr. Dmitriy Kopina

certificirani mednarodni trener pri Centru za nenasilno komunikacijo - CNVC


Dmitriy sem v prvi vrsti človek, sicer pa goreč raziskovalec življenja, ljubitelj narave in vsega živega. Moje poslanstvo je nuditi podporo posameznikom pri iskanju njim lastne poti, polnosti življenja in zavedanja z namenom povezovanja, sodelovanja, gradnje skupnosti, izboljševanja odnosov in kvalitete življenja.

Delujem kot trener, strokovnjak, vodja, coach, oče in učitelj na osebnih in poslovnih področjih. Ob tem sem izkušen komunikator, dolgoletni praktik na področju partnerskih odnosov in povezovalne komunikacije.

Po izobrazbi sem doktor znanosti, z več kot 30 let izkušenj pri vodenju, skupinskem delu, organiziranju in izobraževanju v različnih domačih in mednarodnih okoljih. Sem certificiran trener nenasilne komunikacije pri Centru za nenasilno komunikacijo (CNVC).

 

Marša Jović

Marša Jović

v postopku certifikacije za mednarodno trenerko pri Centru za nenasilno komunikacijo - CNVC

 

Naša Marša je zaljubljena v življenje, glasbo in Afriko. Po prepričanju je veganka, po duši plesalka, po srcu pa jezikoslovka. Ti trije tokovi jo vodijo, ko na svoji neobičajni življenjski poti krmari med prevajanjem, vzgajanjem, poučevanjem, podjetništvom in prostovoljstvom. Je neumorna iskalka novih znanj. Navdihujejo jo odnosi, komunikacija in vzgoja za mir. Kadar odkrije svoje strasti, se zapre v sobico in študira.

Marša je anglistka, pedagoginja montessori 0-12, v postopku certifikacije za trenerko nenasilne komunikacije, avtorica knjige Dao v kuhinji, predavateljica in mama dvema predšolskima otrokoma.

Marša je tudi soustanoviteljica skupnosti Kajžica : več…