fbpx
+386 (0)68 176 373 info@dobrobit.si

Skupine za redno vadbo NVC REI, nenasilne / povezovalne komunikacije v okviru skupine SafeSpace

Srečanja skupine za vadbo NVC – nenasilne / povezovalne komunikacije, skupina SafeSpace

Zakaj: Običajno ni dovolj, da bi se novega jezika naučili le iz knjig ali občasnih tečajev. Za dobro znanje jezika, ga je smiselno pogosto uporabljati, vaditi, govoriti in poslušati. Učenje jezika življenja, povezovalne/nenasilne komunikacije – NVC, ne poteka nič drugače. Ob obiskovanju delavnic, predavanj, branju literature, pregledovanjem video in poslušanjem avdio vsebin, običajno osvojimo potrebna znanja in veščine. V vsakdanjem življenju, pa potrebujemo vajo in podporo pri tem, da bi ta način lahko živeli v našem vsakdanjiku. Temu so v osnovi namenjene skupine za redno vadbo.

Za koga: V vadbeno skupino so povabljeni vsi, ki so osvojili temelje povezovalne/nenasilne komunikacije (običajno se osnove pridobijo z udeležbo na vsaj dvodnevni uvodni delavnici), kar omogoča skupini poglabljanje veščin. Povabilo je, da skupine za vadbo obiskujete čim bolj redno in hkrati seveda le takrat, kadar vas to res podpira in se je udeležite z veseljem. Na skupini za vadbo ste dobrodošli, ne glede na počutje in vaše stanje; tako z večino zadovoljenih potreb, še posebej pa tudi takrat, ko se vam zatika in potrebujete podporo, toplo besedo in morda predvsem veliko mero empatije, slišanosti, povezanosti in razumevanja.

Kdaj in kje: Srečanja vadbene skupine potekajo dva do štirikrat mesečno:
– v Ljubljani, 
– v drugih krajih,
– On-line (zoom)

Srečanja v živo običajno trajajo 3 ure, on-line srečanja pa so nekoliko krajša in sicer 2 uri. 

Kako: Vadbena skupina je namenjena vajam z različnimi procesi NVC REI. Vadbeni skupini se vsakič pridruži oseba (ali več oseb) z več izkušnjami, sproti se dogovorimo katere procese bomo vadili (štirje stoli, plesišče občutkov in potreb,…). Gre za praktične vaje in raziskovanje v konkretnih situacijah kogarkoli, ki pride in želi skozi proces ene od orodij NVC REI. Poudarek je na poglabljanju znanja, različnim temam znotraj NVC in pridobivanju novih izkušenj in znanj, pa tudi druženju in izmenjavi. In seveda vadbi, reševanju praktičnih primerov iz vašega življenja in podpori razumevajočih in sočutnih udeležencev.

Prijava in prispevki: Za udeležbo so potrebne prijave. Na posamezno srečanje se lahko prijavite TUKAJ.
Vadbene skupine so nepridobitna in neprofitna dejavnost, prispevate lahko v obliki prostovoljnih prispevkov. Priporočena višina prispevka je:
– 5-15 eur na eno srečanje ali
– od 50 do 150 eur na celotno šolsko leto (gibljiva višina glede na vaše zmožnosti).

Lokacije in obveščanje za šolsko leto 2023/24:

Lokacijo, prav tako pa povezavo za ZOOM srečanje prejmete ob prijavi na listo za novice o skupinah za vadbo. Prijavite se tako, da pošljete e-mail sporočilo na info@dobrobit.si, v zadevo pa vpišete: Prijava na novice skupine za vadbo NVC REI. 

Termini srečanj v šolskem letu 2023/24

Termini za drugi del šolskega leta so navedeni v preglednici spodaj. Vabimo vas, da si jih označite v vaših koledarjih, saj boste tako lažje prihranili čas zanje. Ob prijavi na novice, bosta o vsakem srečanju nekaj dni prej tudi obveščeni, še z dodatnim opomnikom na vaš e-mail naslov. 

 

Datum Dan Ura Lokacija
4. 11. 2023 sobota 17:30 – 20:30 Ljubljana
8. 11. 2023 sreda 19:00 – 20:30 On-line
25. 11. 2023 sobota 17:30 – 20:30 Ljubljana
13. 12. 2023 sreda 19:00 – 20:30 On-line
16. 12. 2023 sobota 17:30 – 20:30 Ljubljana
10. 1. 2024 sreda 19:00 – 20:30 On-line
27. 1. 2024 sobota 17:30 – 20:30 Ljubljana