fbpx
+386 (0)68 176 373 info@dobrobit.si

Reševanje konfliktov in osnove mediacije po načelih nenasilne komunikacije

Uvodna tematska delavnica nenasilne / povezovalne komunikacije

tridnevna izkustvena delavnica

5., 6. in 7. maj 2021, v Ljubljani

Prijavi se - KATISPrijavi se - E-mail

Nekateri NVC uporabljajo za doseganje sočutja do samega sebe, nekateri za ustvarjanje večje globine svojih osebnih odnosov, spet drugi pa za izgradnjo učinkovitih odnosov na delovnem mestu ali na političnem prizorišču. NVC se po vsem svetu učinkovito uporablja na vseh ravneh komunikacije in v različnih situacijah: intimni odnosi, družine, šole, organizacije in ustanove, terapija in svetovanje, diplomatska in poslovna pogajanja, v konfliktih in sporih kakršne koli narave.”       dr. Marshall Rosenberg

V kolikor vas zanima doseganje boljšega razumevanja, sodelovanja, učinkovitosti in opolnomočenja v komunikaciji, učinkovito obvladovanje konfliktov ter osnove mediacije med odraslimi in otroci, je to najverjetneje pravi dogodek za vas. Na delavnici bo poudarek na razumevanju sebe, vzpostavljanju poglobljenega stika s sabo, sočutnim odnosom do drugih in pristnim izražanjem v skladu s svojo edinstvenostjo, s svojimi potrebami in vrednotami na način, ki ohranja spoštljive, iskrene in sočutne odnose.

Cilji 

Udeleženci boste spoznali in utrjevali naslednja znanja in veščine nenasilne komunikacije:

Na delavnici boste lahko osvojili znanja in veščine:
1. Osnovna znanja in veščine nenasilne / povezovalne komunikacije,
2. Aktivno poslušanje in empatično vživljanje v situacijo,
3. Prepoznavanje vrednot, potreb in občutkov vseh vpletenih,
4. Procesi za reševanje konfliktov,
5. Mediacija med odraslimi osebami,
6. Mediacija med otroki in mladostniki….

Nenasilna / povezovalna komunikacije je uporabna v različnih situacijah:
(1) pri komunikaciji s starši otrok,
(2) pri razumevanju in komunikaciji z otroki in mladostniki,
(3) pri upravljanju konfliktov in mediaciji,
(4) za izboljšanje stika s sabo v stresnih in čustveno intenzivni situacijah,
(5) izboljšanju odnosov s sodelavci in (6) mnogih drugih.

 

Program

Ko jasno in iskreno komuniciram na povezovalen način, si povečam možnosti, da bodo drugi spremenili svoje vedenje, ne glede na to ali poznajo metode povezovalne komunikacije ali ne. Naš namen bo, da raziskujemo in odpremo prostor možnosti za iskanje rešitev, ki lažje in pogosteje izpolnijo potrebe vseh udeleženih in s tem prispevajo h konstruktivnemu obvladovanju konfliktov.

Model povezovalne komunikacije je izrazito izkustven, zato bomo na delavnici izvedli vrsto interaktivnih vaj, ki bodo doprinesle k jasnosti, kako model deluje. Delo bo potekalo na resničnih primerih iz vašega vsakodnevnega življenja. Poseben poudarek bomo namenili delovanju in uporabi tako v domačem kot poslovnem okolju in sledili, kam nas raziskovanje življenja popelje.

Delavnica je primerna za popolne začetnike, saj za udeležbo ni potrebno nobeno predznanje. V kolikor ste se s povezovalno/nenasilno komunikacijo že srečali, ste prav tako dobrodošli, saj boste na delavnici imeli možnost znanje še poglobiti in vaditi.

Delavnica bo potekala v slovenskem jeziku.

 

Objava v Katalogu KATIS 2020/21

Na delavnici bomo spoznavali nekatere veščine, usmeritve in pristope povezovalne komunikacije, ki delujejo na vseh življenjskih področjih, posebna pozornost pa bo na uporabi v vrtcih in šolah. 

Izobraževanje povezovalne komunikacije temelji na veščinah nenasilne komunikacije (po dr. Marshalu Rosenbergu), v tujini priznanega in uveljavljenega pristopa h komunikaciji. V odnose prinaša večje razumevanje občutkov in potreb vseh vpletenih ter posledično povezanost, sproščenost, veselje in radost.

Udeleženci tega tridnevnega izobraževanja pridobite možnost vadbe na srečanjih skupine za nenasilno komunikacijo v Ljubljani, ki potekajo dvakrat mesečno.

Izvedba in cena

Kraj in čas

Izobraževanje bo potekalo v Ljubljani,
v ponedeljek, torek in sredo, 5., 6. in 7.5. 2021,
vse dni od 9:00 do 17:00 ure.

Kotizacija

V kolikor je plačnik organizacija: 213,50 EUR (175,00+ddv).
V kolikor je plačnik posameznik/fizična oseba: 155,00 EUR (127,04+ddv).
Za samoplačnike je možno plačilo na do 4 mesečne obroke brez obresti.


Prijavite se lahko preko Kataloga KATIS, ali na E-mail info@dobrobit.si .

Kotizacija vključuje izvedbo dogodka, gradiva in okrepčila med odmori.

Z namenom zagotavljanja varnega in spodbudnega učnega okolja in načina dela je število mest na delavnici omejeno na največ 20 udeležencev.

Po izvedeni prijavi prejmete potrdilo o udeležbi, ki vam omogoča pridobitev točk za napredovanje. 

 

O izvajalcih

dr. Dmitriy Kopina

dr. Dmitriy Kopina

certificirani mednarodni trener pri Centru za nenasilno komunikacijo - CNVC

 

Dmitriy sem v prvi vrsti človek, sicer pa goreč raziskovalec življenja, ljubitelj narave in vsega živega. Moje poslanstvo je nuditi podporo posameznikom pri iskanju njim lastne poti, polnosti življenja in zavedanja z namenom povezovanja, sodelovanja, gradnje skupnosti, izboljševanja odnosov in kvalitete življenja.

Delujem kot trener, strokovnjak, vodja, coach, oče in učitelj na osebnih in poslovnih področjih. Ob tem sem izkušen komunikator, dolgoletni praktik na področju partnerskih odnosov in povezovalne komunikacije.

Po izobrazbi sem doktor znanosti, z več kot 30 let izkušenj pri vodenju, skupinskem delu, organiziranju in izobraževanju v različnih domačih in mednarodnih okoljih. Sem certificiran trener nenasilne komunikacije pri Centru za nenasilno komunikacijo (CNVC).

 

Marša Jović

Marša Jović

v postopku certifikacije za mednarodni trener pri Centru za nenasilno komunikacijo - CNVC

 

Naša Marša je zaljubljena v življenje, glasbo in Afriko. Po prepričanju je veganka, po duši plesalka, po srcu pa jezikoslovka. Ti trije tokovi jo vodijo, ko na svoji neobičajni življenjski poti krmari med prevajanjem, vzgajanjem, poučevanjem, podjetništvom in prostovoljstvom. Je neumorna iskalka novih znanj. Navdihujejo jo odnosi, komunikacija in vzgoja za mir. Kadar odkrije svoje strasti, se zapre v sobico in študira.

Marša je anglistka, pedagoginja montessori 0-12, v postopku certifikacije za trenerko nenasilne komunikacije, avtorica knjige Dao v kuhinji, predavateljica in mama dvema predšolskima otrokoma.

Marša je tudi soustanoviteljica skupnosti Kajžica : več…